ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Τ.Μπακασέτας: «Ο θάνατος του Τζορτζ για εμάς είναι μια εξτρά δύναμη από εδώ και μπρος»

Ο άσος του Παναθηναϊκού έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή

Τ.Μπακασέτας: «Ο θάνατος του Τζορτζ για εμάς είναι μια εξτρά δύναμη από εδώ και μπρος»

Καλεσμένος ήταν σήμερα (14/10) σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο αρχηγός της Εθνικής Τάσος Μπακασέτας, ο οποίο μίλησε για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ αλλά και τον νέο «αέρα» που έφερε στην «γαλανόλευκη» ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο γκολ που πέτυχε εναντίον της Ιρλανδίας και το έξτρα κίνητρο που έχει πλέον η «επίσημη αγαπημένη».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής στην μακροσκελή του συνέντευξη:

«Βλέπω έναν σεβασμό προς το πρόσωπό μου. Υπάρχουν αρκετοί που θα ήθελαν να σφίξουν το χέρι μου, αλλά και όλων των συμπαικτών μου.

Βρισκόμαστε στην εποχή των social media, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Έχει σημασία πώς τα χρησιμοποιείς. Δεν το λέω προσωπικά για εμένα για το βίντεο και όσα καταλαβαίνει ο κόσμος για το πώς χτίσαμε ως ομάδα το χαρακτήρα μας στις δύσκολες ώρες για ν’ ανταπεξέλθουμε.

Όταν γίνεται σωστή χρήση των social, υπάρχει κέρδος. Τείνουμε προς την τοξικότητα και αυτά που νομίζουμε ότι έχουν πέραση, αλλά ισχύει το αντίθετο.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ανθρώπους που έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά με τα social της Εθνικής, περνώντας και μηνύματα προς τον κόσμο.

Οι πιο έμπειροι παίκτες φοβόμασταν για το πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό.

Πέρα από το γεγονός πως ο κύριος Γιοβάνοβιτς έκανε μια πολύ ωραία ομιλία και μας έκανε να σκεφτούμε περισσότερο για το ματς, έχουμε μια ομάδα που χτίζεται πολλά χρόνια.

Στα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ παίρνουμε ισοπαλία με την Ισπανία και μετά παίζουμε στην Τούμπα με τη Γεωργία.

Ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων και ήρθε κατά τύχη η ισοπαλία.

Όλα αυτά που έχουμε περάσει ως ομάδα τα παίρνουμε ως μαθήματα. Δεν τα ξανακάνουμε. Δεν αφήνουμε να μας προσπεράσουν.

Τώρα είμαστε αρκετά χρόνια μαζί και έχουν έρθει και νέοι διεθνείς με ταλέντο και με θέληση και ακούνε όσους έχουν περισσότερη εμπειρία.

Έχει δουλευθεί πολύ το ψυχικό κομμάτι, έχουμε φάει τις απογοητεύσεις μας, αλλά βελτιωνόμαστε μέσα απ’ αυτό.

Ο Τζορτζ για εμάς είναι μια εξτρά δύναμη σε όλα τα παιχνίδια από εδώ και μπρος. Τον ζήσαμε, ξέραμε πως ζούσε τα παιχνίδια κι αυτός και ξέρουμε.

Σαν μανιακός έψαχνα το γκολ. Ήθελα πάρα πολύ το γκολ κι όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, γίνεται. Οποτεδήποτε μιλάω πριν το ματς, έχω σκεφτεί.

Όταν έχουμε κάνει το ζέσταμα και είμαστε στ’ αποδυτήρια είναι δύσκολο να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια σειρά.

Είχα σκεφτεί τι ήθελα να πω και πράγματα που ένιωθα μέσα από την καρδιά μου. Αν μου έρθει και κάτι παραπάνω, το λέω εκείνη τη στιγμή.

Θεωρώ ότι είναι περισσότερο θέμα περιβραχιονίου. Τα τελευταία χρόνια είμαι πάντα ο τελευταίος που θα μιλήσω. Αν ήταν θέμα προσωπικότητας θα μιλούσαν πολλοί ποδοσφαιριστές.

Το έχουμε ως ομάδα. Έχουν υπάρξει και στιγμές που έχει μιλήσει ο Πέτρος (σ.σ Μάνταλος), ως αρχηγός».

Ήταν παιδί που μπήκε πολύ γρήγορα στο κλίμα της Εθνικής ομάδας, ακόμα κι αν δεν μιλούσε τη γλώσσα. Καταλάβαινε και προσπαθούσε να μάθει. Είχε στοιχεία που έχει ένας Έλληνας.

Αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν το πάθος του. Ήταν πάντα έτοιμος να τα δώσει όλα σε όλα τα ματς. Εγώ τον είχα στον Παναθηναϊκό, ανυπομονούσε να παίξει.

Ήταν με την καλή κουβέντα, ευδιάθετος. Τον χαρακτηρίζω ως νικητή. Τον εκφράζει αυτό. Προσπαθούσε κάθε μέρα να το δείχνει αυτό.

Δεν εντυπωσιάζομαι από αυτό που παίζουμε γιατί ξέρω τις δυνατότητες αυτής της ομάδας και των ποδοσφαιριστών. Είναι όλοι εξαιρετικοί. Μας έχει βοηθήσει πολύ ο προπονητής. Μας πιστεύει ως ομάδα.

Μας μιλάει με διαφορετικό τρόπο. Ακόμα και με την Αγγλία δεν σκέφτηκε να κλειστούμε πίσω. Ήταν ξεκάθαρος. Μας έλεγε να γράψουμε ιστορία.

Όταν ένας προπονητής σού βγάζει τόση σιγουριά, στέκεσαι επάξια στο επίπεδο αυτών των ομάδων. Ήταν ένα σύνολο πραγμάτων που βγήκε η απόδοση της ομάδας.

Έχουμε παίκτες σε όλες τις θέσεις για να εκμεταλλευτούμε τις ικανότητες του καθενός ξεχωριστά, όπως το κάναμε με την Ιρλανδία. Δεν ζητάμε απ’ όλους το ίδιο πράγμα.

Δεν είναι κάτι που το λέγαμε απλά για να το πούμε. Και το καλοκαίρι παίξαμε με τη Γερμανία και μπορεί να ήταν φιλικό, αλλά δεν ήταν αδιάφορη και πάλι ήμασταν ανταγωνιστικοί και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το ματς.

Με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες που έχουμε παίξει έχουμε σταθεί πάρα πολύ καλά. Το πιστεύουμε πολύ.

Βάρος νιώθω από την πρώτη στιγμή που έγινα αρχηγός της Εθνικής ομάδας και ήταν και πιο δύσκολο στην αρχή. Μέχρι να το διαχειριστώ ήταν δύσκολο.

Τώρα πλέον δεν μπορώ να πω ότι έχω αυτό το μεγάλο βάθος. Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα και έχω αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο με αυτά τα παιδιά δίπλα μου. Το μόνο βάρος είναι να μην πάμε σε μεγάλη διοργάνωση γιατί το αξίζουμε.

Όταν έρθει η στιγμή μετά απ’ αυτό που έγινε με τη Γεωργία θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε σε οτιδήποτε μάς προκύψει.

Δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε. Είναι τεράστιες οι διαφορές. Και το ματς με την Ιρλανδία ήταν κάτι φοβερό. Το είπα και πάλι, όσα χρόνια παρακολουθώ την Εθνική ομάδα, δεν νομίζω σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι να έχει παίξει σε ένα μεγάλο γήπεδο.

Ένα τέτοιο ματς που δεν κρίνεται κάτι, δεν νομίζω να το έχει αγκαλιάσει τόσο πολύ ο κόσμος. Το χθεσινό ήταν πρωτόγνωρο, εκπληκτικό από την πρώτη στιγμή.

Κι εμείς οι παίκτες, καταλαβαίνουμε τη διάθεση του κόσμου στον αγωνιστικό χώρο. Νιώθουμε την αύρα όσο κόσμο κι αν έχει. Είχε χαρά ο κόσμος, ανυπομονησία για την Εθνική, να πάνε όλα καλά.

Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας. Ερχόμαστε όλοι πιο κοντά γιατί έχουν συμβεί διάφορα το τελευταίο διάστημα. Βλέπουμε φανατισμό που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Αυτό που γίνεται με την Εθνική ομάδα μάς φέρνει πιο κοντά. Να γίνει πιο υγιές. Βλέπουμε άσχημες ειδήσεις όλο αυτό το διάστημα, βλέπουμε φανατισμό, βία στα social media.

Πρέπει να τα κάνουμε στην άκρη. Όσο έχεις μίσος στη ζωή σου, μόνο να χάσεις έχεις. Δεν κερδίζεις τίποτα. Μόνο τα όμορφα συναισθήματα σε απελευθερώνουν ως άνθρωπο.

Να έρθουμε πιο κοντά, με λιγότερη τοξικότητα και περισσότερη αγάπη. Δεν είναι ότι πηγαίνουμε όλοι για καφέ, δεν ταιριάζουν όλοι με όλους. Αλλά υπάρχει σεβασμός ανάμεσα σε όλους. Και οι δημοσιογράφοι είστε σημαντικοί γιατί ο κόσμος ταυτίζετε μαζί σας και έχετε ευθύνη για όσα γράφετε και μεταφέρετε στον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχετε ευθύνη για να ελαττώσουμε το πρόβλημα του μίσους στον κόσμο. Ο κόσμος συνδέεται με τους δημοσιογράφους. Βλέπω ότι αλλάζει το πράγμα. Κάποιοι είναι αυτοί που είναι, αλλά σκέφτομαι ότι το καλό πάντα κερδίζει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.