Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δυσφημήσουν για άλλη μια φορά Ρώσους αθλητές στην παγκόσμια σκηνή κατασκευάζοντας ένα ακόμη σκάνδαλο ντόπινγκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR).

«Η υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) αναφέρει ότι, σύμφωνα με στοιχεία που ελήφθησαν, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν το επόμενο στάδιο της μάταιης εκστρατείας τους για την απομόνωση της Ρωσίας από το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η εστίαση θα είναι σε κλάδους όπου η χώρα μας είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος ηγέτης» ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Το πιο δυνατό «πλήγμα» θα δοθεί στη ρυθμική γυμναστική, τη συγχρονισμένη κολύμβηση και το καλλιτεχνικό πατινάζ, ανέφερε το SVR.

Με αυτό το υλικό, η Αμερική πιστεύει ότι μπορεί να πείσει τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο ότι η δύναμη και η ομορφιά των Ρώσων αθλητών είναι απλώς το αποτέλεσμα της χρήσης κάποιων «θαυματουργών φαρμάκων, εξαπάτησης, ψευδαίσθησης» πρόσθεσε το SVR.

Σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσία, το έργο επιβλέπεται από τους πρώην επικεφαλής του Εργαστηρίου Αντιντόπινγκ της Μόσχας, αποστάτες Grigory Rodchenkov και Timofey Sobolevsky, οι οποίοι πιστεύεται ότι διατήρησαν «σταθερούς δεσμούς με προπονητές και γιατρούς που εμπλέκονται στην εκπαίδευση Ρώσων αθλητών.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι προβοκάτορες είναι να κατασκευάζουν κατηγορίες για παραβιάσεις σε αθλήματα όπου η Ρωσία κυριαρχεί ξεκάθαρα εδώ και δεκαετίες, χωρίς καμία ένδειξη ντόπινγκ», επεσήμανε το γραφείο Τύπου.

«Ως αποτέλεσμα, ο Ρονττσένκοφ και ο Σομπολέφσκι κλήθηκαν να μην κάνουν πίσω, να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η μυστική υπηρεσία είπε ότι ήταν «ενδεικτικό» ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσφατα μια ειδική τελετή απονομής βραβείων στο Παρίσι στις 7 Αυγούστου 2024 για το ομαδικό καλλιτεχνικό πατινάζ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της επαίσχυντης εκδήλωσης, το χρυσό που κέρδισαν οι Ρώσοι στον αθλητικό αγώνα θα δοθεί πανηγυρικά στους Αμερικανούς. Το ασήμι θα πάει στους Ιάπωνες. Η μοίρα του χάλκινου εξακολουθεί να κρίνεται: η καναδική ομοσπονδία καλλιτεχνικού πατινάζ, γνωστή για την ικανότητα να «κερδίζει» βραβεία άλλων χωρών (θυμηθείτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι), κοπιάζει πολύ για να το πάρει» τόνισε το γραφείο Τύπου.

Σύμφωνα με το SVR, υπό αυτές τις συνθήκες «μπορεί κανείς μόνο να αναρωτηθεί για την αναίδεια και την μικροπρέπεια των Δυτικών: τελικά, η κατάφωρα αντιαθλητική συμπεριφορά τους απορρίπτεται ολοένα και περισσότερο από την παγκόσμια πλειοψηφία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όσο για τους Ρώσους αθλητές και προπονητές, ήταν, είναι και θα είναι αντικείμενο θαυμασμού για τους απανταχού οπαδούς που θέλουν να δουν πραγματικό άθλημα, απαλλαγμένο από την πολιτική» κατέληξε η μυστική υπηρεσία.