Αν δεν έχετε άλλη επιλογή από το να αφήσετε το αυτοκίνητο σας εκτεθειμένο στο χιόνι, έχετε επτά τρόπους να το προστατέψετε από την κακοκαιρία Ελπίδα.
1. Αν το βρείτε σκεπασμένο με χιόνι, το φαράσι δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Ούτε η σκούπα χειρός των μπαλκονιών. Αμφότερα προκαλούν γρατζουνιές στην επιφάνεια του αυτοκινήτου. Μπορείτε να επιστρατεύσετε το εξάρτημα με το οποίο καθαρίζετε τα τζάμια -χωρίς να βάλετε ιδιαίτερη δύναμη- ή σκούπα από σιλικόνη.
2. Αν δεν σας βρίσκονται πρόχειρα, βάλτε τη σκούπα χειρός σε μια σακούλα και ξεκινήστε. Από την κορυφή προς τα κάτω.
3. Αποφύγετε το ζεστό νερό στα παράθυρα και γενικότερα τα τζάμια, γιατί ενδέχεται να σπάσουν. Προτιμήστε ένα υγρό που θα φτιάξετε και έχει 2/3 οινόπνευμα για εντριβές και 1/3 νερού. Ψεκάστε και απομακρύνετε. Για να προφυλάξετε τα παράθυρα μπορείτε να τα καλύψετε με ένα χαρτόνι.
4. Ας υποθέσουμε ότι δεν σηκώσατε τους υαλοκαθαριστήρες. Αν προσπαθήσετε να τους ανοίξετε, για να αρχίσετε το καθάρισμα, είναι πολύ πιθανό να τους καταστρέψετε. Αν έχετε ξύστρα πάγου προτιμήστε την. Αν δεν έχετε, βάλτε μπροστά τη μηχανή και ενεργοποιείστε την παροχή θερμότητας στα τζάμια. Ή τη θέρμανση. Με το μαλακό. Όχι στα άκρα. Κάντε λίγη υπομονή και θα γίνει η δουλειά. Αν έχετε αντιψυκτικό σπρέι, ακόμα καλύτερα.
5. Αν θυμηθείτε να έχετε ένα ζευγάρι κάλτσες πρόχειρο (κάπου στο αυτοκίνητο), για να τις φοράτε στους υαλοκαθαριστήρες κάτι τέτοιες ημέρες -προτού τους σηκώσετε-, δεν θα ασχοληθείτε ποτέ ξανά με αυτό το ζήτημα.
6. Στους πλάγιους καθρέφτες μπορείτε να βάλετε πλαστικές σακούλες και στο άκρο σφίξτε με ένα λαστιχάκι.
7. Πάρτε ένα καλαμάκι, ας είναι και χάρτινο και φυσήξτε στην κλειδαριά. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να την καθαρίσετε. Ένας άλλος τρόπος είναι το αντισηπτικό χεριών -που θα χρειαστεί να βάλετε και στο κλειδί και στην κλειδωνιά.