Την πρώτη του pole position έπειτα από την Αυστρία τον Ιούνιο πήρε στο Όστιν του Τέξας ο Μαξ Φερστάπεν και θα εκκινήσει πρώτος στο σπριντ του Σαββάτου (19/10).

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση έχοντας τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 1:32.833 και ήταν μόλις 0.012 ταχύτερος από τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes που θα βρεθεί δίπλα του στη δεύτερη σειρά.

Παράλληλα, την τρίτη θέση πήρε ο Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari, ενώ ο διεκδικητής του τίτλου, Λάντο Νόρις με McLaren θα είναι τέταρτος. Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής και τα τρία προηγούμενα σπριντ της σεζόν, που δίνουν 8 βαθμούς στο νικητή και ο Ολλανδός θέλει να κάνει το 4Χ4 προκειμένου να αυξήσει τη διαφορά των 52 βαθμών που έχει από τον 24χρονο Βρετανό.

Από την 5η θέση θα εκκινήσει ο Κάρλος Σάινθ με τη δεύτερη Ferrari και δίπλα του θα είναι ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με Haas. Έβδομος θα βρεθεί ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes και η Haas θα έχει και δεύτερο «πιλότο» στο σπριντ, μια και ο Κέβιν Μάγκνουσεν βρέθηκε όγδοος. Ένατος ήταν ο Γιούκι Τσουνόντα με RB και 10ος ο Φράνκο Κολαπίντο με την Williams.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!