Η Krystina Emmanoulides κατάφερε να ενταχθεί στην οικογένεια της της Alfa Romeo Racing ORLEN F1 και σήμερα δηλώνει χαρούμενη που βλέπει ότι το σπορ ανοίγει τις αγκάλες του και στο γυναικείο φύλλο.

Τα όνειρά της στη Formula 1 κυνηγά και μια Ελληνίδα, η Krystina Emmanouilides, κόρη μεταναστών από τη Νιγρίτα Σερρών και τη Φλώρινα.

Μεγάλωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και σήμερα διαμένει στη Ζυρίχη έχοντας καταφέρει να ενταχθεί στην οικογένεια της Alfa Romeo Racing ORLEN F1 Team, στο πόστο της Υπολογιστικής Ρευστοδυναμικής (Computational Fluid Dynamics – CFD) του τμήματος Αεροδυναμικής για το μονοθέσιο της ομάδας.

«Χρησιμοποιούμε δεδομένα από την πίστα και την αεροδυναμική σήραγγα και κάνουμε πολλούς ελέγχους και συνεχείς βελτιώσεις για να ενισχύσουμε την ποιότητα των προσομοιώσεων», είχε αναφέρει πρόσφατα η Krystina μιλώντας στο εθνικό δίκτυο της Αυστραλίας ABC.

Παρόλο που προέρχεται από οικογένεια αρχιτεκτόνων, η Krystina αντιλήφθηκε έγκαιρα πως το μέλλον της θα ήταν αφιερωμένο στις μηχανές. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό, φυσικά, διαδραμάτισαν τα κοινωνικά της ερεθίσματα και η σπουδαιότητα που είχε για την πόλη της το Grand Prix της Αυστραλίας στην πίστα Melbourne Grand Prix Circuit.

«Μεγαλώνοντας στη Μελβούρνη, γνωρίζεις για την ύπαρξη του Grand Prix, ακόμα και αν δεν έχεις παρευρεθεί. Τόσο το γήπεδο όπου έπαιζα ποδόσφαιρο, όσο και το σχολείο μου γειτνίαζαν με την πίστα. Επομένως, θεωρώ πως αρκετές πτυχές της ζωής μου περιτριγυρίζονταν από τη F1».

Η είσοδος και -μετέπειτα η εδραίωση – της 30χρονης σήμερα Ελληνοαυστραλέζας στον μαγικό κόσμο της Formula 1 δεν έγινε άκοπα. Χρειάστηκε να σπουδάσει μηχανικός μηχανοκίνητου αθλητισμού και στη συνέχεια να δουλέψει σε εταιρείες προμήθειας εξαρτημάτων για αγώνες.

Και όταν εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τη Formula 1, έμελλε να εκπλαγεί με το πόσες λίγες γυναίκες εργάζονταν στον χώρο. Μέρα με τη μέρα, όμως, η κατάσταση αλλάζει και η βιομηχανία του σπορ αρχίζει να ανοίγει τις αγκάλες της στο γυναικείο φύλλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρόσφατα μόλις αποκτήσαμε μια καινούρια γυναικεία τουαλέτα σε ένα από τα κτήρια. Οι ανδρικές τουαλέτες βρισκόντουσαν σε κάθε όροφο, όταν οι γυναικείες υπήρχαν μόνο στον πάνω και στον κάτω όροφο. Πρόκειται για μικρά βήματα που, ωστόσο, καταδεικνύουν την αλλαγή που επέρχεται».