ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

MotoGP: Νικητής στο print στην Ταϊλάνδη ο Μπαστιανίνι – Θρίαμβος της Ducati

Μπόρεσε να ξεπεράσει τον Φραντσέσκο Μπανιάια που με την άλλη εργοστασιακή Ducati ξεκίνησε από την pole positio

MotoGP: Νικητής στο print στην Ταϊλάνδη ο Μπαστιανίνι – Θρίαμβος της Ducati

Ολοκληρώθηκε το sprint του MotoGP στην Ταϊλάνδη, στον 19ο από τους 21 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, με νικητή τον Ενεα Μπαστιανίνι της εργοστασιακή Ducati.

Σήμερα το πρωί, στην πρώτη μάχη του 19ου αγώνα MotoGP της χρονιάς στην Ταϊλάνδη, στο sprint των 13 γύρων, ο Ενεα Μπαστιανίνι ήταν ο μεγάλος νικητής με τη Ducati, καθώς μπόρεσε να ξεπεράσει τόσο τον Φραντσέσκο Μπανιάια που με την άλλη εργοστασιακή Ducati ξεκίνησε από την pole position, όσο και τον Χόρχε Μαρτίν που ξεκίνησε τρίτος με τη Ducati της Pramac Racing.

Ενώ Μπανιάια και Μαρτίν μονομάχησαν στην πρώτη στροφή, μετά την εκκίνηση, για το ποιος θα τεθεί επικεφαλής, ο Μπαστιανίνι πέρασε και τους δύο και μέχρι τον τερματισμό δεν απειλήθηκε από κανέναν, κερδίζοντας άνετα.

Για 5η φορά έχουμε αγώνα MotoGP στην Ταϊλάνδη και το σκηνικό ήταν πολύ καλό, με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Μπανιάια που ήθελε οπωσδήποτε αν όχι να κερδίσει, τουλάχιστον να είναι μπροστά από τον Μαρτίν για να μειώσει τη διαφορά στη βαθμολογία, πέρασε σχετικά νωρίς τον Μαρτίν, ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ ξεπέρασε τον Μαρτίν.

Ο Μπαστιανίνι με εντυπωσιακό ρυθμό ξεμάκρυνε λίγο, στα 1,3 δευτ., ενώ ο Πέδρο Ακόστα με ΚΤΜ εκεί που ήταν σε καλή θέση, έπεσε στον 3ο γύρο και εγκατέλειψε.

Στον 6ο γύρο ο Μαρτίν πέρασε στα φρένα τον Μπανιάια αλλά πέρασε τα όρια της πίστα και πήρε προειδοποίηση. Αν έκανε ένα λάθος ακόμα, θα έπαιρνε ποινή «μεγάλου γύρου», χάνοντας χρόνο.

Ο Μπαστιανίνι ήταν στα 1,6 δευτ. μακρά πρώτος, όμως το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στην τριάδα Μαρτίν, Μπανιάια και Μαρκ Μάρκεθ, που ήταν βέβαιο ότι θα έδιναν μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Στον 9ο γύρο ο Μαρτίν παραλίγο να πάρει την ποινή καθώς οριακά κρατήθηκε πάνω στα κερμπς και δεν βγήκε η πίσω ρόδα εκτός πίστας.

Ετσι, φθάσαμε στον τελευταίο γύρο ο Μαρτίν να παραμένει δεύτερος, αυξάνοντας κατά 2 βαθμούς, στους 22 τη διαφορά του από τον Μπανιάια, που περιορίστηκε στην 3η θέση, με τον Μπαστιανίνι να κερδίζει πολύ άνετα.

Αύριο Κυριακή, πρωί ώρα Ελλάδας, θα έχουμε το μεγάλο grand prix, για τον 19ο αγώνα της χρονιάς του MotoGP.

Στη βαθμολογία αναβατών: Χόρχε Μάρτιν 433, Μπανιάια 411, Μαρκ Μάρκεθ 351 και Μπαστιανίνι 343.

Στους κατασκευαστές: Ducati 623, KTM 286, Aprilia 267, Yamaha 104, Honda 60 βαθμοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.