ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αποκάλυψη για το θηριώδες Ford Raptor T1+

Αυτό είναι το μοντέλο με το οποίο θα αγωνιστούν στο φετινό Rally Dakar οι Carlos Sainz Sr και Nani Roma

Αποκάλυψη για το θηριώδες Ford Raptor T1+

H δυναμική παρουσία της Ford στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood επισφραγίστηκε με την αποκάλυψη του Ford Raptor T1+, με το οποίο το Μπλε Οβάλ θα συνεχιστεί για πρώτη φορά στο Ράλι Ντακάρ.

Το θηρίο της αμερικανικής φίρμας είναι αποκλειστικά θερμικό. Ζυγίζει 2.010 kg και εξοπλίζεται με έναν 5λιτρο V8 κινητήρα. Πατά πάνω σε 17άρες ζάντες, με τη συνολική διάμετρο των τροχών να ανέρχεται στις 37”. H διαδρομή της coil over ανάρτησης της Fox φτάνει τα 35 εκατοστά.

Για τα φρένα φροντίζει η Alcon, με τους δίσκους εμπρός-πίσω να έχουν διάμετρο 35,5 εκατοστά, τη στιγμή που στέκει 40 εκατοστά πιο ψηλά από το έδαφος. Η πρώτη αγωνιστική πρεμιέρα της επιβλητικής αυτής κατασκευής των Rally-Raid που έχει διανύσει ήδη 10.000 km είναι προγραμματισμένη για τις 8-10 Αυγούστου 2024, στο Baja της Ουγγαρίας. Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί με το Rallye du Maroc, στο Μαρόκο τον ερχόμενο Οκτώβριο.

«Το να συμμετέχουμε σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα όπως το Ντακάρ είναι ένα έργο που προκαλεί δέος σε όλους εμάς στη Ford Performance, αλλά ποτέ δεν αποφύγαμε μια πρόκληση», ανέφερε o Mark Rushbrook, διευθυντής της Ford Performance Motorsports.

Θυμίζουμε τέλος, πως πίσω από το τιμόνι του Ford Raptor T1+ θα βρεθεί ο τέσσερις φορές νικητής της διοργάνωσης Carlos Sainz Sr και ο επίσης εμπειρότατος από τον αγώνα Nani Roma. Οι υπόλοιποι οδηγοί θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.