ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Audi Q6 Sportback, ηλεκτρικό με 517 ίππους κι αυτονομία 656 km

Το Audi Q6 Sportback ανταλλάσσει κάμποση πρακτικότητα για περισσότερη χάρη κι αυτονομία

Audi Q6 Sportback, ηλεκτρικό με 517 ίππους κι αυτονομία 656 km

Τα νέα Audi Q6 Sportback e-tron και SQ6 Sportback e-tron αποτελούν τη γερμανική εκδοχή σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία. Είναι κομψά crossover κουπέ κι έκαναν το ντεμπούτο τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Ακολουθώντας τα βήματα των Audi Q6 και SQ6 e-tron, οι Sportback εκδόσεις υιοθετούν τη δοκιμασμένη φόρμουλα που πρωτοστάτησε στα Q4 και Q8 Sportback e-tron. Ως αποτέλεσμα, ανταλλάσσουν κάμποση πρακτικότητα κι εσωτερικό ύψος με πιο σπορτίφ σουλούπι, που βγάζει περισσότερο δυναμισμό στο μάτι και μειώνει τον συντελεστή οπισθέλκουσας σε 0,26 από 0,28. Επιτρέποντας αυτονομία έως και 656 km. Ενώ το crossover κουπέ έχει ίδιο μήκος και μεταξόνιο με το κανονικό μοντέλο, το Sportback βρίσκεται 37 mm πιο κοντά στο έδαφος.

Στο εσωτερικό, υπάρχει μια καμπίνα υψηλής τεχνολογίας με ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9 ιντσών κι infotainment 14,5 ιντσών, που φέρει λειτουργικό σύστημα Android Automotive. Ένα head-up display και μια οθόνη 10,9 ιντσών μπροστά από τον συνοδηγό συμπληρώνουν το καρέ.

Αν όλα αυτά δεν είναι ήδη αρκετά φανταχτερά, ο φωνητικός βοηθός αναγνωρίζει περισσότερες από 800 εντολές. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν ένα premium ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με 20 ηχεία, τέσσερα από τα οποία είναι ενσωματωμένα στα μπροστινά προσκέφαλα.

Οι σχεδιαστές επικεντρώθηκαν στη βιωσιμότητα κι οι αγοραστές θα βρουν μια ποικιλία φιλικών προς το περιβάλλον ανακυκλωμένων υλικών. Η επένδυση της οροφής, οι κολόνες και τα αλεξήλια καλύπτονται από Draft, το οποίο είναι «ένα ύφασμα κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα». Οι πελάτες μπορούν επίσης να προμηθευτούν άλλα υφάσματα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά, όπως το Elastic Melange.

Ενώ οι εκδόσεις Sportback δεν είναι γνωστές για την πρακτικότητά τους, το τελευταίο crossover κουπέ προσφέρει frunk 64 lt και χώρο αποσκευών 511 lt. Aναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα, φτάνει τα 1.373 lt.

Όλα τα μοντέλα βασίζονται στην Premium Platform Electric πλατφόρμα και το βασικό Audi Q6 Sportback e-tron διαθέτει μπαταρία 83 kWh καθώς και κινητήρα που τοποθετείται πίσω, απόδοσης 292 ίππων. Επιτρέπει στο γερμανικό crossover να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 7” και να καλύπτει έως 545 km με μία μόνο φόρτιση.

Οι πελάτες που αναζητούν περισσότερη αυτονομία κι ισχύ, μπορούν να επιλέξουν την έκδοση με την μπαταρία των 100 kWh και τον ισχυρότερο κινητήρα των 326 ίππων. Μειώνει το σπριντ σε 6,6”, ενώ επίσης αυξάνει την αυτονομία στα 656 km.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν θέλεις πρόσφυση παντός καιρού, το Q6 Sportback e-tron quattro των 388 ίππων είναι για σένα. Με δύο κινητήρες και τετρακίνηση, επιταχύνει στα 100 km/h σε 5,9” και μπορεί να ταξιδέψει έως και 636 km μεταξύ των στάσεων φόρτισης. Η μέγιστη ταχύτητα φόρτισης μπορεί να φτάσει τα 270 kW, ενώ στο κορυφαίο SQ6 e-tron, η ισχύς φτάνει τους 517 ίππους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.