ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτή είναι η πινακίδα που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι οδηγοί – Δείτε τι σημαίνει

Έχει σχήμα ρόμβου

Αυτή είναι η πινακίδα που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι οδηγοί – Δείτε τι σημαίνει

Οι πινακίδες οδικής σήμανσης έχουν καθοριστική συμβολή στην ομαλή συνύπαρξη των οδηγών και στην αποφυγή τέλεσης τροχαίων ατυχημάτων. 

Η σημασία των πινακίδων οδικών σήμανσης – ή αλλιώς σημάτων- αναφέρεται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ αποτελούν αντικείμενο εξέτασης όταν κάποιος δίνει εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες πινακίδες που είτε επειδή δεν απαντώνται συχνά στο οδικό δίκτυο, είτε επειδή με το πέρασμα του χρόνου η μνήμη μας μάς… προδίδει, δεν γνωρίζουμε τι υποδηλώνουν.

Μία από τις ρυθμιστικές πινακίδες, λοιπόν, οι οποίες ενδέχεται να προκαλεί απορίες σε πολλούς οδηγούς είναι η εικονιζόμενη. Έχει σχήμα ρόμβου, κίτρινο χρώμα -θυμίζοντας τηγανητό αβγό- και τοποθετείται προ διασταυρώσεων ώστε να ενημερώσει τους οδηγούς ότι κινούνται σε οδό προτεραιότητας.

Εφόσον, λοιπόν, τη συναντήσουμε πριν από μία διασταύρωση μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας, αν και καλό είναι να ελαττώσουμε την ταχύτητα του οχήματός μας.

Πώς, όμως, ενημερώνονται οι οδηγοί στις άλλες οδούς προ της διασταύρωσης ότι έχουμε εμείς προτεραιότητα και ότι πρέπει να σταματήσουν;

Γι’ αυτό φροντίζει η πινακίδα Ρ-1 (δείτε την παραπάνω) που τους γνωστοποιεί ότι πρέπει να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους και να παραχωρήσουν προτεραιότητα σε αυτά που κινούνται στην οδό μας. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η μη συμμόρφωση στην πινακίδα Ρ-1 επισύρει διοικητικό πρόστιμο ύψους 700 ευρώ.

Η προτεραιότητα παύει να ισχύει όταν αντικρίσουμε την πινακίδα Ρ-4, η οποία παρουσιάζεται παραπάνω. Υπενθυμίζεται ότι στις διασταυρώσεις όπου η κυκλοφορία δεν ρυθμίζεται με φανάρια ή πινακίδες, η προτεραιότητα ανήκει στον εκ δεξιών κινούμενο οδηγό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.