Αυτός ο μεγιστάνας Τέλης Μυστακίδης που θα έσωζε τον ΠΑΟΚ και εξέδωσε μάλιστα και θριαμβευτική ανακοίνωση, που είναι τελικά;

Αυτό είναι το λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι με τα κλειδιά του αυτοκινήτου: Ποια ζημιά μπορεί να προκληθεί

Η συνήθεια που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη

Αυτό είναι το λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι με τα κλειδιά του αυτοκινήτου: Ποια ζημιά μπορεί να προκληθεί

Κι όμως όσο αθώο και αν φαίνεται το να διατηρούμε ένα μπρελόκ στα κλειδιά του αυτοκινήτου μας ώστε να μην τα χάνουμε, υπάρχει κίνδυνος αν γίνει υπερβολικά βαρύ, να προκαλέσει ζημιά στη μίζα του αυτοκινήτου μας.

Το μπρελόκ για τα κλειδιά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους «ξεχασιάρηδες», καθώς εκεί συγκεντρώνουν όλα τα κλειδιά τους και έτσι ποτέ δεν κινδυνεύoυν να μείνουν κλειδωμένοι έξω από το σπίτι ή το αυτοκίνητό τους.

Ωστόσο μία τέτοια συνήθεια μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τη μίζα του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ύπαρξη πολλών κλειδιών στο μπρελόκ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ευαίσθητα εσωτερικά εξαρτήματα του «αφαλού» της ανάφλεξης, καθώς δεν έχει σχεδιαστεί για να κρατά πολύ βάρος.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο διακόπτης της ανάφλεξης δεν έχει σχεδιαστεί για να αντέχει πολύ βάρος πάνω του και όταν κρεμάτε εκεί ένα βαρύ μπρελόκ, κάθε δόνηση και στροφή φθείρει αργά αλλά σταθερά όλα τα ευαίσθητα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.

Τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας ταλαιπωρίας του διακόπτη ανάφλεξης μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα εκκίνησης του κινητήρα ή να δημιουργήσουν άλλα σημαντικά ζητήματα ασφάλειας.

Το πρόβλημα δεν είναι τα ίδια τα κλειδιά και το πλήθος τους στο μπρελόκ, αλλά το συνολικό τους βάρος. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει απάντηση από ειδικό για το πόσα κλειδιά μπορεί να έχει ένα μπρελόκ αυτοκινήτου, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι πέντε ή έξι κλειδιά θα πρέπει να είναι το μέγιστο.

Η πιο σοφή κίνηση βέβαια είναι να έχετε το κλειδί του αυτοκινήτου στο δικό του μπρελόκ, με σκοπό να μην υπάρχει αιωρούμενο βάρος στον διακόπτη της ανάφλεξης. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά μία τέτοια κίνηση μπορεί να σας γλιτώσει από δαπανηρές επισκευές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.