ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

BYD, ανέβηκε στην τρίτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως τον Ιούλιο

Η BYD βρέθηκε στο βάθρο των πωλήσεων του Ιουλίου, πίσω μόνο από τη Volkswagen και την Toyota

BYD, ανέβηκε στην τρίτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως τον Ιούλιο

Παρότι δεν εκπροσωπείται σε μία από τις τρεις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως, την αμερικανική, η BYD βρέθηκε 3η στον στίβο των παγκόσμιων πωλήσεων τον Ιούλιο που μας πέρασε. Την προσπέρασαν μόνο οι δύο κατασκευαστές που τα τελευταία χρόνια εναλλάσσονται στην πρώτη θέση: Η Volkswagen κι η Toyota.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η BYD τώρα εξαπλώνεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο, επίσης μία από τις τρεις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Toyota με 651.200 ταξινομήσεις, στη δεύτερη η Volkswagen με 346.200 και πίσω τους οι Κινέζοι με 315.600. Η Tesla ήταν 13η, με 112.400 πωλήσεις παγκοσμίως τον περασμένο Ιούλιο. Περίπου τα 2/3 των πωλήσεων της BYD αφορούσε υβριδικά μοντέλα.

Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η BYD ξεκίνησε πιο μουδιασμένα τη φετινή χρονιά. Έτσι, παρά τον ισχυρό Ιούλιο και την 3η θέση, κατά το δεύτερο 3μηνο του έτους βρέθηκε στην 7η θέση. Όχι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αξιοσημείωτο, αφού ξεπέρασε παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Honda κι η Nissan.

Μήπως όμως ο Ιούλιος ήταν μια πρόσκαιρη αναλαμπή για την BYD; Κάθε άλλο, αναφέρει δημοσίευμα του CNBC. Τον Αύγουστο ταξινόμησε 370.854 αυτοκίνητα, 30% αύξηση σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2023. Τα ηλεκτρικά της μοντέλα αυξήθηκαν κατά 12%, αλλά το σοκαριστικό είναι το +48% των υβριδικών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από τη μηδενική εκπροσώπηση στη Βόρεια Αμερική και το πολύ πρόσφατο μπάσιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κινεζική φίρμα δεν προσφέρει αμιγώς θερμικά μοντέλα βενζίνης ή πετρελαιοκίνητα. Που συνεχίζουν να σημειώνουν σημαντικές πωλήσεις σε ορισμένες αγορές του πλανήτη.

Ενώ από τις αρχές Ιουλίου υπόκειται και στους δασμούς που εφαρμόζουν οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ στα κινεζικά ηλεκτρικά. Πρόσφατα μάλιστα αναθεωρήθηκαν ευνοώντας την Tesla, τη MINI και την CUPRA, αλλά ο δασμολογικός συντελεστής της BYD μειώθηκε ελάχιστα, από το 17,4% στο 17%.

Η γκάμα της εταιρείας στην ελληνική αγορά απαρτίζεται αποκλειστικά από ηλεκτρικά μοντέλα, με φθηνότερο το Dolphin. Χάρη σε μια νέα προωθητική ενέργεια του Oμίλου Σφακιανάκη, η τιμή του διαμορφώνεται κάτω από τις €20.000 μετά την επιδότηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.