ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Δες τι πρέπει να κάνεις για να ελέγξεις άμεσα αν σου έχει καεί κάποια λάμπα στο αυτοκίνητο

Πώς αλλάζουμε μία καμένη λάμπα στο πίσω φανάρι

Δες τι πρέπει να κάνεις για να ελέγξεις άμεσα αν σου έχει καεί κάποια λάμπα στο αυτοκίνητο

Όλοι μας γνωρίζουμε πώς τα πίσω φώτα του αυτοκινήτου ενσωματώνουν πολλές λειτουργίες. Ωστόσο τι πρέπει να κάνουμε για να δούμε αν μας έχει καεί κάποια λάμπα;

Για να εντοπίσετε μια βλάβη, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη μεσαία σκάλα, τα φώτα ομίχλης και φυσικά τα «αλάρμ» και να ελέγξετε πια λάμπα έχει καεί.

Για να δείτε όμως ότι ενεργοποιήθηκαν οι λάμπες φρένου, θα πρέπει να πλησιάσετε με την όπισθεν έναν τοίχο και να ελέγξετε την λειτουργία τους με την αντανάκλαση.

Πώς αλλάζουμε όμως μία καμένη λάμπα στο πίσω φανάρι. Ανοίγουμε τον χώρο αποσκευών και εντοπίζουμε το καπάκι της «πλάτης» του φαναριού.

Συνήθως υπάρχουν δύο τρία κλιπς στις άκρες του χώρου αποσκευών που πρέπει να πιέσουμε για να μας φανερώσουν το πίσω φανάρι.

Από την στιγμή που γνωρίζετε ποια λάμπα έχει καεί, τότε δεν έχετε παρά να προχωρήσετε στην αφαίρεσή της. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι η πλακέτα που βιδώνουν/κουμπώνουν οι λάμπες, μιας και είναι ευαίσθητη στην πίεση.

Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να ελέγξετε ότι δεν υπάρχει φθορά ή υγρασία σε αυτή που να ευθύνεται για το κάψιμο της λάμπας (βραχυκύκλωμα).

Αφού επιβεβαιώσετε ότι είναι εντάξει η πλακέτα, αφαιρέστε την καμένη λάμπα και προμηθευτείτε μία ίδιων προδιαγραφών και βιδώστε την στην πλακέτα.

Προσοχή όμως, καλό θα είναι όταν πιάσετε την λάμπα να φοράτε γάντια για να μην αφήσετε δακτυλικά αποτυπώματα.

Πριν αρχίσετε όμως την συναρμολόγηση, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι λειτουργεί. Αμέσως μετά μπορείτε να τοποθετήσετε την πλακέτα πίσω φανάρι και να εκκινήσετε την αρχική διαδικασία συναρμολόγησης ανάποδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.