Το τρένο της CUPRA έχει μπει πλέον για τα καλά στις ράγες και οι πωλήσεις συνεχίζουν την ανοδική πορεία. Η φίρμα της Abrera κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να πετύχει αυτό που πολλοί ευχόντουσαν για τη SEAT. Να μετατραπεί δηλαδή σε μια μάρκα με έντονα σπορ ταπεραμέντο.

Για να το δούμε αυτό, έπρεπε τελικά να δημιουργηθεί μια αυθύπαρκτη φίρμα. Με το εγχείρημα να κρίνεται μέχρι σήμερα απόλυτα πετυχημένο και τα νούμερα να δείχνουν ένα ακόμα πιο ευοίωνο μέλλον. Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο μερίδιο της εμπορικής επιτυχίας οφείλεται στα CUPRA Formentor και Leon. Μοντέλα που δέχθηκαν ένα σημαντικό φρεσκάρισμα κι έρχονται στην ελληνική αγορά με νέα εμφάνιση και περισσότερες τεχνολογίες. Μαζί με το ολοκαίνουργιο Tavascan, θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την παρουσία της ισπανικής φίρμας στη χώρα μας.

Αμφότερα τα νέα μοντέλα υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της CUPRA που τα διαφοροποιεί ακόμα περισσότερο από το κοινό παρελθόν με τη SEAT. Iδίως στην περίπτωση του Leon. Το Formentor από την πλευρά του, θυμίζουμε ότι εξελίχθηκε για να φορέσει αρχικά τα σήματα της SEAT. Aλλά στην πορεία ρίχτηκε στην αγορά μόνο με τον χάλκινο λογότυπο της CUPRA, δίνοντας το έναυσμα της νέας εποχής.

Ξεκινώντας από το Formentor, οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται στο αναθεωρημένο και σαφώς πιο αιχμηρό εμπρός μέρος, με τη μάσκα να ακολουθεί το μοτίβο «shark nose» και τα τεχνολογίας LED φώτα να έχουν αποκτήσει τριγωνική σχεδίαση. Την πιο επιθετική εμφάνιση συμπληρώνουν οι πιο τολμηρές εισαγωγές αέρα.

Το προφίλ του ανανεωμένου Formentor παραμένει γνώριμο, με τους ανασχεδιασμένους τροχούς 18” και 19” να δίνουν τον τόνο του καινούργιου. Στο πίσω μέρος, η ενιαία μπάρα LED που ενώνει τα τριγωνικές κι εδώ φωτιστικές μονάδες παραμένει, μόνο που ο λογότυπος «CUPRA» είναι πλέον φωτιζόμενος. Την νέα εξωτερική εικόνα του σπανιόλικου μοντέλου συμπληρώνουν οι νέοι ματ χρωματισμοί Century Bronze και Enceladus Grey, με την παλέτα να περιλαμβάνει συνολικά οκτώ αποχρώσεις.

Περνώντας στο εσωτερικό, οι επενδύσεις στα μπάκετ προέρχονται από ανακυκλωμένες μικροΐνες ή από τεχνητό δέρμα φιλικό προς το περιβάλλον. O οδηγός έχει στη διάθεσή του αναβαθμισμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια έγχρωμη οθόνη αφής με διαγώνιο 12,9”, στραμμένη προς το μέρος του, που φιλοξενεί τις λειτουργίες του νέου συστήματος πολυμέσων.

Από εκεί και πέρα, η εικόνα στο εσωτερικό δεν διαφοροποιείται σημαντικά από το απερχόμενο μοντέλο. Η ούτως ή άλλως πολύ καλή ποιότητα είναι ελαφρώς αναβαθμισμένη και πιο προσεγμένη στις λεπτομέρειες, με αρκετές χάλκινες πινελιές διάσπαρτες στην καμπίνα. Και προαιρετικά διατίθεται νέο ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας με 12 ηχεία της Sennheiser Mobility.

Διαβάστε τη δοκιμή των νέων CUPRA Formentor και Leon στο drive.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!