Τα αστικά SUV κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, ωθώντας τα παραδοσιακά σουπερμίνι χάτσμπακ σε μια συνεχή συρρίκνωση. Μία από τις τελευταίες αφίξεις σε αυτή την ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία της ελληνικής αγοράς είναι το ανανεωμένο Hyundai Bayon. 

Πρόκειται για το μικρότερο SUV -και χρησιμοποιούμε τον όρο αυτό λίγο χαριστικά- στην γκάμα της Hyundai. Τοποθετείται κάτω από το μεγαλύτερο Kona και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία και στα κινητήρια σύνολα του σουπερμίνι i20.

Δεδομένα που παρέμειναν ανέγγιχτα στο πρόσφατο facelift που δέχθηκε για να φρεσκαριστεί η συνολική εικόνα του και να παραμείνει ανταγωνιστικό.

Σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης, το κορεατικό μοντέλο διατηρεί την αρχική αιχμηρή σχεδίαση του, η οποία τονίζεται πλέον ακόμα περισσότερο από τη μπάρα φώτων ημέρας LED που ενώνει τους μπροστινούς προβολείς. Σχεδιαστικό στοιχείο που παραπέμπει στο μεγαλύτερο Kona.

Η ανασχεδιασμένη μάσκα και ο αναθεωρημένος προφυλακτήρας ολοκληρώνουν το νέο πρόσωπο εμπρός, με τις αλλαγές στο πίσω μέρος να εστιάζονται επίσης στον προφυλακτήρα και στα φώτα LED σε σχήμα βέλους. Που συνδέονται μεταξύ τους με μια κόκκινη, εμφατική γραμμή, που ενισχύει οπτικά το πλάτος και την αίσθηση ευρυχωρίας του νέου Bayon.

Στις εξωτερικές αλλαγές περιλαμβάνονται και τέσσερις νέες αποχρώσεις -οι Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Lucid Lime Metallic και Vibrant Blue Pearl- που ανεβάζουν τις συνολικές επιλογές της χρωματικής παλέτας στις εννέα. Μάλιστα, το αυτοκίνητο μπορεί να συνδυαστεί και με διχρωμία οροφής σε Phantom Black ή Meta Blue Pearl, ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητες εξατομίκευσης.

Η καμπίνα του ανανεωμένου Bayon έχει αποκτήσει με τη σειρά της μια νέα πιο κομψή οπτική, ιδίως όταν πέφτει το φως του ήλιου και ενεργοποιείται ο προαιρετικός φωτισμός περιβάλλοντος τεχνολογίας LED, με 64 διαθέσιμες αποχρώσεις. Από εκεί και πέρα, έρχεται με πιο προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας και αναβαθμισμένο infotainment που υποστηρίζει over-the-air ενημερώσεις.

Διαβάστε τη δοκιμή του νέου Hyundai Bayon 1.2 στο drive.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!