Αν θέλεις να κάνεις το premium να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο, τότε δημιουργείς μια συλλεκτική έκδοση στην οποία δίνεις το όνομα μιας εμβληματικής προσωπικότητας από την ιστορία της χώρας σου. Και κάπως έτσι, η DS Automobiles δημιούργησε για το DS 4 την έκδοση Antoine de Saint-Exupéry. 

Και όχι μόνον για το επαναφορτιζόμενο υβριδικό κόμπακτ crossover που δοκιμάζουμε σήμερα, αλλά και για τα DS 3 και βέβαια το DS 7. Όλη η φιλοσοφία της γαλλικής εταιρείας περιστρέφεται γύρω από το στιλ και την άνεση. Και στο DS 4 αυτή η φιλοσοφία βρίσκει τον απόλυτο εκφραστή της.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση, η DS Automobiles κατάφερε να παντρέψει στοιχεία από τον κόσμο της αεροπορίας με αυτά των αυτοκινήτων της. Mε σκοπό να ενσαρκώσει όσο το δυνατό καλύτερα το πνεύμα της ελευθερίας όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τα ταξίδια και τα κείμενα του Antoine de Saint Exupery.

Το DS 4 είναι ένα κόμπακτ μοντέλο που ενσωματώνει ιδανικά χαρακτηριστικά από τις κατηγορίες των φάστμπακ, των crossover και των κουπέ. Οι χωνευτές χειρολαβές στις πόρτες και η τρισδιάστατη μάσκα είναι μερικά από τα σχεδιαστικά στοιχεία που σηματοδοτούν τη διαφορετικότητα του DS 4 E-Tense από όλα τα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Την εικόνα συμπληρώνει η νέα γενιά φωτιστικών μονάδων DS Matrix Led Vision, με λεπτούς και μοντέρνους προβολείς με σύστημα Matrix Beam και Dynamic Bending Light (φωτισμός του εσωτερικού των στροφών). Η δέσμη ανιχνεύει με ακρίβεια το περιβάλλον και προσαρμόζεται σε αυτό με πέντε προκαθορισμένες λειτουργίες (πόλη, περιφέρεια, αυτοκινητόδρομος, κακοκαιρία και ομίχλη), έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να χρησιμοποιεί τη μεγάλη σκάλα των φώτων σε όλες τις συνθήκες, χωρίς να τυφλώνουν του αντίθετα κινούμενους οδηγούς.

Δύο κάθετες γραμμές φώτων LED δεξιά και αριστερά, στοιχειοθετούν τα φώτα ημέρας, με φώτα επίσης LED να υπάρχουν και πίσω, σχηματίζοντας μάλιστα ένα τριδιάστατο εφέ.

To λουξ σύνολο υποστηρίζουν επίσης οι μαύρες γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και τα αλουμινένια πατήματα των μαρσπιέ στις πόρτες όπου υπάρχει ένα αεροσκάφος εποχής με τη φράση «Les etoiles mesurent pour nous les vraies distances». Κατ’ ακριβή μετάφραση «τα αστέρια καθορίζουν τις πραγματικές αποστάσεις για εμάς» ή σε ελεύθερη μετάφραση «τα αστέρια είναι για εμάς το όριο», φράση που αποδίδεται στον Antoine de Saint-Exupéry.

Εξαιρετικά υλικά, προσεγμένο φινίρισμα, άψογη συναρμογή και high-tech περιβάλλον, συνθέτουν την εικόνα στην καμπίνα του συλλεκτικού αυτού DS 4. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με σαγρέ δέρμα Criollo Brown Nappa που παραπέμπουν στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν οι πρώτοι αεροπόροι. Το δερμάτινο ταμπλό περιλαμβάνει μία σύνθεση από δίχρωμες ραφές σε απόχρωση περλέ Cassel Earth που παραπέμπουν στο ίχνος που αφήνουν τα αεροπλάνα στον ουρανό. Και στη μεριά του συνοδηγού έχει τοποθετηθεί η υπογραφή του διάσημου συγγραφέα.

Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η Full HD οθόνη 10″ με σύστημα πλοήγησης 3D, ενώ εμπρός από τον οδηγό έχουμε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 7″ που με βάση τα σύγχρονα δεδομένα θα τον θέλαμε μεγαλύτερο. Χαμηλά στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ακόμη μια Smart Touch οθόνη 5” από την οποία μπορείς να επιλέξεις ρυθμίσεις της κεντρικής οθόνης και η οποία δεν θα μας έλειπε αν απουσίαζε.

Κάτω ακριβώς από το Smart Touch υπάρχει ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου που έχει αριστερά του τον διακόπτη επιλογής προγραμμάτων οδήγησης και δεξιά αυτόν της έντασης του ηχοσυστήματος. Οι διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα είναι οι γνωστοί της DS Automobiles σε σχήμα διαμαντιού και εδράζονται ψηλά στην πόρτα. Στο ίδιο μοτίβο υπακούουν και οι φυσικοί διακόπτες που βρίσκονται κάτω από την κεντρική οθόνη και ρυθμίζουν τις λειτουργίες του κλιματισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr