ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γυμνοσάλιαγκας...

Επίσημη παρουσίαση: Tesla Cybercab, το robotaxi των $30.000

Το Cybercab υπόσχεται να κινείται αυτόνομα όταν δεν το χρησιμοποιείς και θα μπορείς να κοιμάσαι και να ταξιδεύει

Επίσημη παρουσίαση: Tesla Cybercab, το robotaxi των $30.000

Σε μια εκδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο στούντιο της Warner Bros. Hollywood κοντά στο Λος Άντζελες, ο Elon Musk παρουσιάζει αυτή τη στιγμή το Tesla Cybercab. Πρόκειται για το πρώτο robotaxi της μάρκας, το οποίο δεν θα εξοπλίζεται με τιμόνι!

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής φίρμας δήλωσε ότι το Tesla Cybercab θα πωλείται στο μέλλον για λιγότερο από $30.000 (€27.500). Σημαντικά πιο φθηνά δηλαδή από τα $42.000 (€38.500) που κοστίζει τώρα το φθηνότερο Model 3 στην αμερικανική αγορά.

Με εμφάνιση που εμπνέεται από το Cybertruck, αν και πιο στρογγυλεμένη σχεδίαση, υπάρχουν ήδη 50 Tesla Cybercab. Πότε θα ξεκινήσει όμως η επίσημη παραγωγή του; Στην αρχή της παρουσίασης, ο Νοτιοαφρικανός CEO ανακοίνωσε το 2026. Στη συνέχεια όμως προειδοποίησε ότι ίσως ήταν λίγο αισιόδοξος με τα χρονοδιαγράμματα.

Γνωρίζοντας τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα Tesla και τον διάσημο «Elon time», θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρξει μια αργοπορία ενός ή δύο ετών. Άλλωστε, δεν υφίσταται καν το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει σε ένα πλήρως αυτόνομο όχημα να κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους.

Με τον μέσο ιδιοκτήτη να οδηγεί περίπου 10 ώρες την εβδομάδα, κατά δήλωση του Musk, υπάρχουν άλλες 160 ώρες περίπου που είναι σταθμευμένο κι ανενεργό. Στο διάστημα αυτό, το αμερικανικό robotaxi θα μπορεί να κάνει «κούρσες» και να επιφέρει ένα σημαντικό έσοδο στον ιδιοκτήτη του.

Αλλά όπως διευκρίνισε με σαφήνεια ο Musk, θα είναι «πάντα το αυτοκίνητό σου». Και «θα μπορείς να κοιμάσαι και το πρωί να ξυπνάς στον προορισμό».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla υποσχέθηκε περιβόητα χαμηλές τιμές σε πολλά από τα μοντέλα της, αλλά στην πράξη ήταν ακριβότερα από ό,τι είχε αναφερθεί αρχικά.

Το Cybertruck λεγόταν ότι θα κόστιζε κάτω από $50.000, αλλά τώρα ξεκινά από τα $80.000 στις ΗΠΑ. Όπως και να έχει, μικρή σημασία έχει αν το Tesla robotaxi θα κοστίζει όντως $30.000 ή λίγο παραπάνω. Το ζήτημα είναι ότι θα ανατρέψει ό,τι θεωρούμε δεδομένο στην αυτοκίνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς η εκδήλωση συνεχίζεται, το άρθρο θα εμπλουτίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.