Μπορεί τα ηλεκτρικά να είναι το μέλλον, επί του παρόντος όμως οι καταναλωτές συνεχίζουν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα υβριδικά αυτοκίνητα. Αυτή ακριβώς τη συνθήκη μελέτησε και η Subaru, που με την αρωγή της Toyota θα παρουσιάσει το φουλ υβριδικό Subaru Crosstrek.

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο νέος, ατμοσφαιρικός, 2,5λιτρος Boxer κινητήρας της ιαπωνικής φίρμας με 160 ίππους και 209 Nm. Θα συνεργάζεται δε με δύο ηλεκτροκινητήρες, εκ των οποίων ο ένας θα λειτουργεί ως μίζα-γεννήτρια προκειμένου να μπορεί να φορτίζει τη μπαταρία ιόντων λιθίου 1,1 kWh.

Όσον αφορά τώρα τον δεύτερο, θα αποδίδει 120 ίππους και 270 Nm. Μάλιστα, όπως ανακοινώνουν οι Ιάπωνες, το υβριδικό σύστημα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε το αυτοκίνητο να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά σε συνθήκες χαμηλού φορτίου κατά τη διάρκεια των καθημερινών μετακινήσεων.

Με την κατανάλωση καυσίμου να είναι μειωμένη κατά 20%, αν συγκριθεί με το mild hybrid σύστημα που χρησιμοποιεί η Subaru στην τρέχουσα γκάμα της. Τη στιγμή που η μέγιστη αυτονομία του, κατά WLTP μπορεί να αγγίξει τα 1.000 km.

Από το μενού δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η συμμετρική τετρακίνηση, σήμα κατατεθέν πλέον της εταιρείας. Σε πρώτη φάση, το υβριδικό Crosstrek θα διατίθεται στην ιαπωνική αγορά, χωρίς ακόμα να είναι ξεκάθαρο αν θα έρθει στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάτι που αναμένεται να γίνει με το Forester Hybrid που θα τροφοδοτείται από το ίδιο υβριδικό σύστημα. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονίσουμε πως ο ελληνικός τιμοκατάλογος της Subaru αναθεωρήθηκε, φέρνοντας σημαντικές μειώσεις τιμών, που όπως μπορείτε να δείτε εδώ, ξεπερνούν ακόμα και τις €10.000.