ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Έρχονται αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης – Ποιοι θα κληθούν για… ανανέωση

Τι προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Έρχονται αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης – Ποιοι θα κληθούν για… ανανέωση

Αλλαγές με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των προϋποθέσεων έκδοσης αδειών οδήγησης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η επιμόρφωση των οδηγών σε θέματα:

  • ψηφιακής ασφάλειας
  • αυτόνομης οδήγησης
  • περιβαλλοντικών πρακτικών

Καθώς από την τελευταία δεκαετία έχουν αλλάξει ριζικά τα αυτοκίνητα, είναι αναγκαία η εκπαίδευση και ενημέρωση των οδηγών για τις νέες τεχνολογίες και τα οικολογικά οχήματα.

Η πρόταση της Επιτροπής αναφέρεται στην ανάγκη της ανανέωσης διαρκώς αλλά και στην αναβάθμιση των οδηγικών δεξιοτήτων, εστιάζοντας στην οδική ασφάλεια και στις βιώσιμες μεταφορές.

Κατά τις φάσεις ανανέωσης των οδηγικών αδειών, θα γίνονται αυτές οι ενέργειες, περιοδικά.

Οπότε, χωρίς εξαίρεση, θα γυρίσουν όλοι οι οδηγοί στις σχολές οδήγησης, ανεξαρτήτως ηλικίας, για να παραμένουν ενημερωμένοι.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου, Karima Delli, τόνισε το πόσο σημαντική είναι η ενσωμάτωση των πρόσφατων τεχνολογικών εξελίξεων στην οδήγηση, καθώς είναι πολύ σημαντική η συνεχής ενημέρωση των οδηγών.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν τις διαδικασίες ανανέωσης των αδειών οδήγησης. Θα τροποποιηθούν οι προϋποθέσεις ανανέωσης αλλά και η περιοδικότητα, με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της οικολογικής ευαισθητοποίησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόταση αυτή αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου μέσα στις επόμενες μέρες, έτσι ώστε να λάβει την οριστική επικύρωσή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.