ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η BMW ξεπέρασε σε ηλεκτρικές πωλήσεις την Tesla στην Ευρώπη

Ποιος θα το περίμενε; Η BMW πούλησε περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη από την Tesla

Η BMW ξεπέρασε σε ηλεκτρικές πωλήσεις την Tesla στην Ευρώπη

Να και κάτι που δεν περιμέναμε να δημοσιεύσουμε στο εγγύς μέλλον: Η BMW κατάφερε να υπερκεράσει την Tesla σε ηλεκτρικές πωλήσεις στην Ευρώπη τον Ιούλιο. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι το Tesla Model Y συνεχίζει να είναι το EV με τα υψηλότερα νούμερα στην Γηραιά Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων της BMW σημείωσαν αύξηση 35% από έτος σε έτος, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πτώση κατά 16% για την Tesla. Με τη γερμανική εταιρεία να σημειώνει 14.869 ταξινομήσεις, οριακά εμπρός από τα 14.561 καινούργια Tesla που προστέθηκαν στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω νούμερα προέρχονται από την «Ευρώπη των 28». Όπως εξηγεί το Automotive News Europe, αν συνυπολογίσουμε και τη Μεγάλη Βρετανία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και την Ισλανδία, η καταμέτρηση βγάζει πρώτη την Tesla για 629 μονάδες.

Άσχετα όμως με το ποιος είναι ο ηλεκτρικός «βασιλιάς», δεν αμφισβητείται η πρωτοκαθεδρία του Tesla Model Y. Παρά την αναμονή για την ανανεωμένη έκδοση Juniper, σημειώσε 9.544 πωλήσεις. Σχεδόν διπλάσιες από τις 4.694 του Model 3. Τα ηλεκτρικά οχήματα της BMW πουλάνε πολύ καλύτερα από το παρελθόν κι αυτό οφείλεται κυρίως στην εμπορική πορεία της i4 και της iX1.

Μιας κι ο λόγος πήγε στην i4, αυτή τη στιγμή τρέχει μια ανάκληση που αφορά τουλάχιστον 1.150 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του Μονάχου. Κάποια διαμήκης δοκός μπορεί να εμφανίσει ρωγμές και να παρέχει μειωμένη παθητική ασφάλεια σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά, τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μειώσει το μερίδιο αγοράς τους από το 14,6% τον Ιούλιο του 2023 στο 13,5% τον περασμένο μήνα. Γεγονός που μπορεί να αποδοθεί και στον περιορισμό των επιδοτήσεων σε κάποιες αγορές. Όπως τη γερμανική, που είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις ανεξαρτήτως καυσίμου στην ήπειρό μας ήταν το Dacia Sandero, με 22.398 πωλήσεις, ακολουθούμενο από το Volkswagen T-Roc (19.254) και το Toyota Yaris Cross (17.314).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.