ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Volkswagen ετοιμάζεται για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων

Η Volkswagen καταργεί σύμβαση εργασίας που προστάτευε τους εργαζόμενους της στη Γερμανία από απολύσεις

Η Volkswagen ετοιμάζεται για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων

Η Volkswagen ανακοίνωσε την Τρίτη (10/9/2024) ότι καταργεί μια σειρά από εργασιακές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της εγγύησης θέσεων εργασίας έως το 2029 σε έξι εργοστάσια στη Γερμανία, αυξάνοντας την πιθανότητα απολύσεων από το επόμενο έτος. Κίνηση για την οποία οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν δεσμευτεί να αντισταθούν.

Ο κορυφαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη ακυρώνει τις εγγυήσεις απασχόλησης που υπήρχαν για δεκαετίες, ως μέρος ενός σχεδίου μείωσης κόστους που έχει πυροδοτήσει αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους, καθώς η Volkswagen δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί σε κόστος τις ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η κίνηση της Volkswagen ακολούθησε την απειλή ότι θα μπορούσε να κλείσει εργοστάσια στη Γερμανία για πρώτη φορά στην 87χρονη ιστορία της, προκαλώντας σοκ στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και υψηλό επίπεδο ανησυχίας από τη γερμανική κυβέρνηση.

«Πρέπει να δώσουμε στη Volkswagen AG τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος στη Γερμανία σε ανταγωνιστικά επίπεδα, ώστε να μπορέσουμε να επενδύσουμε σε νέες τεχνολογίες και νέα προϊόντα με τους δικούς μας πόρους», δήλωσε ο διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων της εταιρείας, Gunnar Kilian, σε ανακοίνωσή του.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την αβεβαιότητα σχετικά με τις εργασιακές συμφωνίες, ο Kilian ανέφερε ότι η Volkswagen προσφέρει την πρόωρη έναρξη των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς.

Αυτές οι διαπραγματεύσεις ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στα μέσα έως τέλη Οκτωβρίου, με πιθανές απεργίες από τα τέλη Νοεμβρίου, ωστόσο το εργατικό συμβούλιο ζητά να ξεκινήσουν οι συνομιλίες αυτόν τον μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επικεφαλής του εργατικού συμβουλίου της εταιρείας έχει υποσχεθεί σθεναρή αντίσταση στις απολύσεις και το κλείσιμο εργοστασίων, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση για τα προβλήματα της Volkswagen.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.