ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Καταφτάνει το νέο VW Tayron, ανάμεσα σε Tiguan και Touareg

Το VW Tayron, λανσάρεται στις 10 Οκτωβρίου, αναμένεται να αντικαταστήσει το Tiguan Allspace στις ευρωπαϊκές αγορές

Καταφτάνει το νέο VW Tayron, ανάμεσα σε Tiguan και Touareg

Τα SUV και τα crossover πουλάνε σαν τρελά κι οι Γερμανοί το ξέρουν καλά. Σκεφτείτε ότι στις μικρές κατηγορίες έχουν πολλαπλή εκπροσώπηση, με το Taigo, το T-Cross και το T-Roc. Τώρα, το νέο VW Tayron θα γεφυρώσει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στο Tiguan και το Touareg. Ούτε σπιθαμή χωρίς SUV. 

Η γερμανική εταιρεία μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο teaser του νέου μοντέλου. Με το VW Tayron ευρωπαϊκών προδιαγραφών να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στις 10 Οκτωβρίου. Θα είναι μακρύτερο και πιο ευρύχωρο από το Tiguan, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Tiguan Allspace. Θα έχει κι αυτό 7θέσια διάταξη.

Το VW Tayron αποτελεί ένα άγνωστο μοντέλο στα μέρη μας, αλλά βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και διατίθεται από το 2018 στην αγορά της Κίνας. Θα καταφτάσει και στη Βόρεια Αμερική, αλλά εκεί θα ονομάζεται Tiguan.

Το Tayron θα κατασκευάζεται στο Wolfsburg της Γερμανίας κι αναμένεται σχεδιαστικά να ενσωματώσει τις αλλαγές που θα καρπωθεί το κινεζικό Tayron L. Το τελευταίο θα έχει μήκος 4,684 m, και λογικά η ευρωπαϊκή έκδοση θα έχει πανομοιότυπες διαστάσεις.

Το VW Tayron που θα απολαύσουμε στη Γηραιά Ήπειρο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo, την ίδια που συναντούμε στα Tiguan και Passat. Ενώ το κινέζικο Tayron L θα προσφέρει μια επιλογή από καταξιωμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών 1,5 και 2,0 lt, δεν γνωρίζουμε ακόμα με τι σύνολα θα διατίθεται η ευρωπαϊκή έκδοση.

Κρίνοντας από την υπόλοιπη γκάμα της VW στην Ευρώπη, οι επιλογές για το Tayron θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ήπια κι επαναφορτιζόμενα υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης. Ενώ δεν θα εκπλαγούμε αν διατίθεται και με αμιγώς θερμικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Η πιο ισχυρή διάταξη PHEV στο Tiguan αποδίδει 272 ίππους και χαρίζει αυτονομία 100 km.

Καθώς πλησιάζουμε στην ευρωπαϊκή παρουσίαση του VW Tayron σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα, πρόσθετες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το video στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.