ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Νέο Audi A5 με ανανεωμένη σχεδίαση και εξηλεκτρισμένους κινητήρες

Η Audi παρουσίασε τη νέα σειρά A5, η οποία σηματοδοτεί την επόμενη φάση για τα μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας

Νέο Audi A5 με ανανεωμένη σχεδίαση και εξηλεκτρισμένους κινητήρες

Η Audi παρουσιάζει το νέο A5, αναδεικνύοντας την επιστροφή της στις ρίζες του σπορ σχεδιασμού, σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής. Η τελευταία γενιά του A5 φέρνει αλλαγές στην γκάμα των εκδόσεων αμαξώματος με την προσθήκη των Sedan και Avant, συνδέοντας τον σπορ χαρακτήρα με την άνεση και την προηγμένη ηλεκτρονική αρχιτεκτονική.

Οι εκδόσεις αυτές βασίζονται στην νέα πλατφόρμα Premium Platform Combustion (PPC) της Audi, που υποστηρίζει αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης με τεχνολογία ήπιας υβριδοποίησης (MHEV Plus).

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Audi, Gernot Döllner, «το νέο A5 διακρίνεται για την εξελιγμένη σχεδίαση του, το πλήρως ανανεωμένο εσωτερικό του και την νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών συστημάτων, αποτελώντας το πρώτο μοντέλο της νέας μας γενιάς αποδοτικών κινητήρων εσωτερικής καύσης».

Η Audi εισάγει στην αγορά τέσσερις εκδόσεις του νέου A5: A5 Sedan, S5 Sedan, A5 Avant και S5 Avant. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις, παρέχοντας επιπλέον άνεση, αλλά και πιο επιθετικές αναλογίες που αναδεικνύουν τον σπορ χαρακτήρα τους. Με τροποποιημένο μεταξόνιο, χαμηλό αμάξωμα και μεγάλους τροχούς, το A5 αποπνέει περισσότερη δυναμική σε όλες τις εκδόσεις του.

Στην μπροστινή όψη, η νέα μάσκα Singleframe, πιο φαρδιά και επίπεδη από ποτέ, σε συνδυασμό με τα λεπτότερα φώτα LED, δίνει στο A5 μια εντυπωσιακή και ισχυρή εμφάνιση. Το πίσω μέρος, με μια συνεχόμενη τρισδιάστατη φωτεινή λωρίδα, ολοκληρώνει το δυναμικό σύνολο.

Σημαντικό στοιχείο της εξωτερικής σχεδίασης είναι οι οπτικές αναφορές στο θρυλικό Audi Urquattro, με έντονες προεξοχές στους τροχούς που προσδίδουν αίσθηση στιβαρότητας και απόδοσης. Στην Avant έκδοση, η αεροδυναμική καμπύλη οροφής και η ενσωματωμένη αεροτομή δίνουν ένα πιο αθλητικό και κομψό χαρακτήρα.

Τεχνολογία και άνεση
Το εσωτερικό του Audi A5 προσφέρει μια αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία. Η έκδοση 1.2 της ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής E³ φέρνει την αλληλεπίδραση του οδηγού με το αυτοκίνητο σε νέο επίπεδο, με οθόνες MMI που παρέχουν πληροφόρηση και χειρισμό με ευκολία. Το Audi virtual cockpit των 11,9’’ και η οθόνη αφής MMI των 14,5’’ προσφέρουν απόλυτη διασύνδεση, ενώ ο συνοδηγός έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά με το όχημα μέσω της προαιρετικής οθόνης 10,9’’.

Η προσοχή στον άνθρωπο βρίσκεται στο επίκεντρο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας, με άνετους χώρους και υψηλής ποιότητας υλικά που δημιουργούν αίσθηση πολυτέλειας και λειτουργικότητας. Η καθαρή διάταξη του ταμπλό, ο εργονομικός σχεδιασμός των εσωτερικών χώρων, καθώς και ο προαιρετικά διαθέσιμος δυναμικός φωτισμός, ενισχύουν την εμπειρία χρήσης.

Με το νέο Α5, η Audi παρουσιάζει καινοτομίες στον τομέα του φωτισμού. Τα ψηφιακά φώτα ημέρας LED και τα ψηφιακά πίσω φώτα OLED δεύτερης γενιάς, με περισσότερα από 60 τμήματα ανά πάνελ, προσφέρουν όχι μόνο βελτιωμένη φωτεινότητα και ασφάλεια, αλλά και δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Car2X.

Η νέα σχεδίαση του χώρου αποσκευών, με την πέμπτη πόρτα που ανοίγει μαζί με το πίσω παρμπρίζ, προσφέρει αυξημένη πρακτικότητα, ιδιαίτερα στην Avant έκδοση, καθιστώντας το νέο A5 ιδανικό και για καθημερινή χρήση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.