ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

O Newey φέρνει τον Verstappen στην Aston Martin;

Aνήκει από χθες στην Aston Martin και ήδη το όνομά του συνδέθηκε με την έλευση του Max Verstappen στο Silverstone

O Newey φέρνει τον Verstappen στην Aston Martin;

H Aston Martin έκανε το colpo grosso ανακοινώνοντας χθες την απόκτηση του Adrian Newey, σε μια κίνηση που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ενόψει 2026. Φαίνεται όμως πως η βρετανική ομάδα δεν θα σταματήσει εκεί.

Η επικείμενη αλλαγή των κανονισμών στη Formula 1 το 2026, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα αλλάξει τις ισορροπίες. Με τον ιδιοκτήτη της Aston Martin, Lawrence Stroll να ανεβάζει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Κάτι οι συνολικές επενδύσεις του Καναδού μεγιστάνα στις εγκαταστάσεις της ομάδας, κάτι η έλευση του Newey φαίνεται πως δημιουργούν νέα δεδομένα στην ομάδα με έδρα το Silverstone.

Σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό Autosprint, η πλευρά του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση της Aston Martin προκειμένου ο κορυφαίος οδηγός να σμίξει ξανά με τον κορυφαίο σχεδιαστή το 2026.

Η αλήθεια είναι πως η χρονιά δεν εξελίσσεται καθόλου καλά για τον Ολλανδό. Ναι μεν ακόμα είναι πρώτος στο πρωτάθλημα με μια σεβαστή διαφορά, έχει όμως να κερδίσει από το GP της Ισπανίας, με αποτέλεσμα η μάχη να είναι ακόμα ανοιχτή. Πολύ περισσότερο όμως, η εικόνα της Red Bull ούτε πείθει ούτε τρομάζει όπως συνέβαινε στους πρώτους αγώνες της σεζόν, όταν και ο Verstappen έχτισε τη διαφορά που του επιτρέπει να είναι ακόμα πρώτος.

Προφανώς και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις αιτίες της αγωνιστικής κάμψης των Αυστριακών, που αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα δουν την McLaren να τους περνά στη βαθμολογία των κατασκευαστών στους επόμενους αγώνες.

Το γεγονός ότι ο Adrian Newey από τη στιγμή που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα δεν συμμετέχει στην εξέλιξη του μονοθεσιού μπορεί να θεωρηθεί μια πιθανή εξήγηση. Ένα ακόμα σενάριο είναι οι κακές πλέον σχέσεις του Verstappen με τον επικεφαλής της ομάδας Christian Horner.

Παρά λοιπόν το συμβόλαιο που υπέγραψε μέχρι το 2028, το μέλλον του στη Red Bull είναι εξαιρετικά αβέβαιο. Έτσι μετά την Mercedes, το όνομα του Ολλανδού συνδέεται πλέον και με την Aston Martin. To ρεπορτάζ του Autosprint μάλιστα, πηγαίνει κι ένα βήμα παραπάνω, αποκαλύπτοντας τον teammate του Ολλανδού σε περίπτωση που όντως υπάρξει συμφωνία.

Και το όνομα αυτού; Fernando Alonso. O Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεσμεύεται με συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα έως το 2026 και όπως φαίνεται μια πιθανή συνεργασία με τον Verstappen δεν μοιάζει να προβληματίζει την Aston Martin.

Όσο για τον Lance Stroll, γιο του ιδιοκτήτη της ομάδας θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η μετακόμισή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC) προκειμένου να ανοίξει δρόμο για τον Ολλανδό. Ένα τέτοιο σενάριο θα είχε ενδιαφέρον για πολλούς λόγους.

Το δίδυμο Verstappen-Alonso να οδηγεί ένα μονοθέσιο του Adrian Newey είναι σίγουρα μια τεράστια πρόκληση. Μιας και μιλάμε για δύο εκ των κορυφαίων οδηγών και τον κορυφαίο σχεδιαστή της τελευταίας 20ετίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως πρόκληση για την Aston Martin θα είναι η διαχείριση δύο οδηγών που δεν έχουν μάθει να χάνουν. Γιατί η πορεία του Fernando Alonso μας έχει δείξει πως αν ο Ισπανός έχει στα χέρια του μονοθέσιο ικανό για τον τίτλο δεν κάνει εύκολα πίσω. Για τον Ολλανδό, ούτε λόγος…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.