ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Ποια η νέα επένδυση-μαμούθ του VW Group;

To VW Group, αποφάσισε να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Rivian, επενδύοντας στην τεχνογνωσία της

Ποια η νέα επένδυση-μαμούθ του VW Group;

H νέα, μεγάλη συμφωνία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι γεγονός, καθώς το VW Group σκοπεύει να επενδύσει 4,6 δισ. ευρώ στη Rivian, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνογνωσία, τις ηλεκτρικές πλατφόρμες και και τα λογισμικά της αμερικανικής φίρμας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία κοινοπραξίας, μέσω της οποίας το VW Group και η Rivian θα μπορούν να διαμοιράζονται τις τεχνολογίες τους. Ακρογωνιαίος λίθος για το συγκεκριμένο deal, φαίνεται πως είναι η νέα, ενσωματωμένη πλατφόρμα λογισμικού της Rivian.

Αντί να υπάρχει ένα τσιπ σε όλο το αυτοκίνητο, η αμερικανική φίρμα προκρίνει την ιδέα ανάπτυξης κεντρικών ζωνών ελέγχου, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για μικροαγωγούς. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, ο Όμιλος θα επενδύσει σε πρώτη φάση 935 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι το 2026 θα κληθεί να επενδύσει άλλα 3,74 δισ. ευρώ.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως οι εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωριστά, έχοντας τη δική τους γκάμα μοντέλων. Με σαφή προσανατολισμό την επέκτασή τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VW, Oliver Blume, τοποθετήθηκε για τη συμφωνία, λέγοντας: «Η νέα κοινοπραξία αποτελεί συμπληρωματικό μέρος της γενικής στρατηγικής λογισμικού του VW Group. αιριάζει με τις υπάρχουσες δραστηριότητες και συνεργασίες. Η Cariad και η Xpeng στην Κίνα, για παράδειγμα, αποτελούν επίσης μέρος αυτής της συνολικής στρατηγικής».
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H συγκεκριμένη συμφωνία, το δίχως άλλο ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό και τους διοικούντες της Rivian, μιας και η αμερικανική φίρμα, μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2024, κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,3 δισ. ευρώ. Τα απότοκα της κοινοπραξίας πάντως δεν άργησαν να φανούν. Κι αυτό γιατί η μετοχή της Rivian ανέβηκε κατά 50%.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, η Rivian φαίνεται πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple, ώστε να πάρει σάρκα και οστά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του τεχνολογικού κολοσσού.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.