ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ποιοι οδηγοί κινδυνεύουν με πρόστιμο έως 700 ευρώ: Τι πρέπει να αφαιρέσουν από το αυτοκίνητό τους

Τα αξεσουάρ που απαγορεύονται σύμφωνα με τον ΚΟΚ

Ποιοι οδηγοί κινδυνεύουν με πρόστιμο έως 700 ευρώ: Τι πρέπει να αφαιρέσουν από το αυτοκίνητό τους

Αρκετά αξεσουάρ αλλά και «ξεχασμένα» αντικείμενα στο πορτπαγκάζ μπορούν να επιφέρουν, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πρόστιμα έως και 700 ευρώ.

Μια φαινομενικά αθώα προσθήκη στον κατάλογο του εξοπλισμού του αυτοκινήτου ή ακόμα και η μεταφορά αντικειμένων που θέτουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν πρόβλημα σε έναν τροχονομικό έλεγχο, δημιουργώντας ταυτόχρονα την υποχρέωση καταβολής ενός χρηματικού προστίμου που φτάνει έως και τα 700 ευρώ.

Στη μαύρη λίστα των αξεσουάρ που απαγορεύονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ανήκουν μεταξύ άλλων ο κοτσαδόρος, τα μη πιστοποιημένα φιμέ κρύσταλλα, οι after market προβολείς που τυφλώνουν τα διερχόμενα οχήματα, το ηχοσύστημα, οι εξατμίσεις που προκαλούν ηχορύπανση, και το κάλυμμα της πινακίδας.

Εκτός από τα αξεσουάρ, βέβαια, με πρόστιμο κινδυνεύουν και όσοι μεταφέρουν «απαγορευμένα» αντικείμενα στον χώρο των αποσκευών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, λοιπόν, απαγορεύεται να τοποθετούνται στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου κατοικίδια ζώα, αντικείμενα που προεξέχουν από το αμάξωμα ή σύρονται στο έδαφος, υπερβολικά βαριά αντικείμενα και δοχεία με καύσιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.