ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Skywell Q, ανταγωνιστής του ID.3 με 3,9” για το 0-100 km/h

Δεύτερη νιότη ζουν τα χάτσμπακ, χάρη σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα όπως το Skywell Q

Skywell Q, ανταγωνιστής του ID.3 με 3,9” για το 0-100 km/h

To Skywell Q έρχεται εξ Ανατολών να προστεθεί σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, αυτή των ηλεκτρικών χάτσμπακ. Περιλαμβάνει επίσης το Volkswagen ID.3, το BYD Dolphin, το CUPRA Born και το MG4.

To Skywell Q παρουσιάστηκε επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού κι οι προδιαγραφές του παραείναι καλές για να είναι αληθινές. Παρότι αποκλειστικά προσθιοκίνητο και με 204 ίππους, η κινεζική εταιρεία ανακοινώνει ότι το 0-100 km/h διαρκεί μόλις 3,9”. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα ανταγωνιστικά μοντέλα που έχουν παραπλήσια ισχύ, χρειάζονται περισσότερα από 7”.

Ενώ το ID.3 GTX των 326 ίππων, που έχει καλύτερη πρόσφυση καθώς είναι πισωκίνητο, δεν μπορεί να καταφέρει κάτι καλύτερο από το 6,0”. Για να μπει στα «3άρια», το MG4 XPower έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς και 435 ίππους.

Δεν γνωρίζουμε τι χημείας μπαταρία φοράει το Skywell Q, ούτε ποια είναι η χωρητικότητά της. Μόνο ότι «μπορεί να διανύσει περισσότερα από 300 μίλια (482 km) με μία φόρτιση», κατά δήλωση των ιθυνόντων. Επίσης, ανακοινώνουν με περηφάνια ότι μπορεί γεμίσει από το 10% στο 80% «σε λιγότερα από 20’», χωρίς όμως να προβαίνουν σε ανακοίνωση σχετικά με την ηλεκτρική αρχιτεκτονική. Μέχρι στιγμής, μόνο 800-βολτα μοντέλα μπορούν να επιτύχουν τόσο γρήγορη αναπλήρωση ενέργειας.

Τι γνωρίζουμε τελικά με σαφήνεια για το Skywell Q; Ότι έχει μήκος 4.297 mm, πλάτος 1.836 mm κι ύψος 1.536 mm. Επίσης ότι θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ανακοίνωσε ότι δεν θα ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και τον Καναδά σχετικά με την επιβολή πρόσθετων δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, τα πρώτα μοντέλα θα παραδοθούν στους αγοραστές το πρώτο 3μηνο του 2025 και θα συνοδεύονται από εγγύηση επτά ετών ή 100.000 μιλίων (161.000 km) για το αυτοκίνητο, με την μπαταρία να καλύπτεται για οκτώ χρόνια ή 155.000 μίλια (250.000 km).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.