(Aνανέωση από αρχική δημοσίευση: 00:01): H εκπληκτικής ομορφιάς και πανίσχυρη (ειδικά στις εκδόσεις V6 και V8), Jaguar F-Type, της JLR (Jaguar Land Rover), περνά στην χορεία των θρύλων της αυτοκίνησης: Η κατασκευάστρια εταιρεία ανακοίνωσε ότι τερματίζει την παραγωγή της ακριβώς 11 χρόνια μετά την εμφάνιση του μοντέλου, όπως ακριβώς είχε τερματιστεί και η παραγωγή του προγόνου της, της άλλης θρυλικής  E-Type, αλλά και του προ-προγόνου, της D-Type!

">

Η Jaguar F-Type κυκλοφορούσε τώρα στις εκδόσεις  V8, Convertible και R-Dynamic.

To τελευταίο περιλαμβάνει το ακριβότερο δίλιτρο, έστω turbo, της Ευρώπης, με 105.000 ευρώ βασική τιμή!

Η εκρηκτική τους ισχύ και ο υπέροχος ήχος τους στις υψηλές στροφές, το έκανε να το ερωτευτούν πολλοί, αλλά το υψηλό κόστος κτήσης και το ακόμα ακριβότερο κόστος συντήρησης, επέτρεψε μόνο σε 87.731 προνομιούχους σε όλο τον πλανήτη να το αποκτήσουν, αυτά τα 11 χρόνια.

Αλλά χαλάλι! Τα Jaguar F-Type είναι ήδη συλλεκτικά και για έναν ακόμη λόγο: Είναι τα τελευταία sportscar Jaguar με ατμοσφαιρικό κινητήρα, αφού όλα τα επόμενα θα είναι SUV με ηλεκτρικούς κινητήρες!

Η τελευταία F-Type βγήκε πρόσφατα από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Castle Bromwich πριν από ένα μήνα και ήταν ένα convertible βαμμένο στο british green με καθίσματα δερμάτινα σε ταμπά χρώμα!