ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τα κινέζικα αυτοκίνητα έχουν θορυβήσει ακόμα και τον Elon Musk

H κατακόρυφη άνοδος των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών πονοκεφαλιάζει πλέον και τον Elon Musk

Τα κινέζικα αυτοκίνητα έχουν θορυβήσει ακόμα και τον Elon Musk

Ο Elon Musk λίγο μετά την εκδήλωση της ανακοίνωσης των κερδών της Tesla για το 2023, συνομίλησε με αναλυτές της αγοράς, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για την ραγδαία ανάπτυξη των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών, ιδίως στον στίβο της ηλεκτροκίνησης.

Μάλιστα χρησιμοποίησε και το παράδειγμα της BYD, η οποία προσπέρασε την Tesla στις πωλήσεις EV σε όλον το κόσμο. Ο CEO της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν μάσησε τα λόγια του, αναγνωρίζοντας πως αν δεν υπήρχαν οι εμπορικοί φραγμοί, οι Κινέζοι θα ήταν ήδη τα αφεντικά στον χώρο της αυτοκίνησης, κυρίως λόγο της δυναμικής παρουσίασης εκτός Κίνας.

Οι ανησυχίες του Musk έχουν ενταθεί λόγω των προκλήσεων που αντιμετώπισε (και αντιμετωπίζει) η Tesla εν μέσω ενός πολέμου τιμών που ξεκίνησε πέρυσι για να προσελκύσει καταναλωτές που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος δανεισμού.

μείωση όμως των τιμών δεν φαίνεται να έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, μιας και οι σινικές αυτοκινητοβιομηχανίες, με σημαιοφόρο την BYD αυξάνουν ακόμα περισσότερο την δυναμική τους, χάρη στην ολοκληρωμένη γκάμα τους και τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σίγουρο είναι πως ο εμπορικός «πόλεμος» ανάμεσα σε Δύση και Κίνα για την κυριαρχία στην παγκόσμια αυτοκινητική σκηνή βρίσκεται ακόμα στην αρχή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.