ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Instagram: Ποιες αλλαγές «έρχονται» στην εγγραφή φωνής και στα στιγμιότυπα οθόνης

Τα νέα εργαλεία του Instagram αποσκοπούν κυρίως στην προστασία των εφήβων

Instagram: Ποιες αλλαγές «έρχονται» στην εγγραφή φωνής και στα στιγμιότυπα οθόνης

Το Instagram και ιδίως η μητρική εταιρεία του, Meta, ανέλαβε μέτρα πρόληψης έπειτα από τις πολλές παραβατικές συμπεριφορές που έχουν καταγραφεί και προχωρά σε αλλαγές όσον αφορά τα στιγμιότυπα οθόνης καθώς και την εγγραφή φωνής.

Τα νέα εργαλεία του Instagram αποσκοπούν στην προστασία των εφήβων, κυρίως από τις απόπειρες sextortion (εκβιασμός που περιλαμβάνει υλικό σεξουαλικής φύσης) που έχουν παρατηρηθεί από τις αρχές. Συνήθως, τα θύματα του sextortion εξαπατώνται για να στείλουν γυμνές φωτογραφίες τους σε εγκληματίες, οι οποίοι προσποιούνται τις περισσότερες φορές ότι είναι νεαρές γυναίκες και έπειτα προχωρούν στον εκβιασμό.

Σύμφωνα με όσα προανήγγειλε η Meta, τα νέα εργαλεία περιλαμβάνουν την αποτροπή λήψης στιγμιότυπων, καθώς και της καταγραφής οθόνης από εικόνες και βίντεο που είναι προορισμένα να προβληθούν μόνο μια φορά.

Στο ίδιο πλαίσιο, το Instagram κυκλοφορεί επίσης μία νέα λειτουργία που θα θολώνει κάθε γυμνή εικόνα που στέλνεται μέσω άμεσου μηνύματος (DM). Μόλις λάβει τη θολή εικόνα ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θέλει να τη δει ή όχι, ενώ θα λάβει και ένα μήνυμα που του υπενθυμίζει ότι έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει τον αποστολέα και να αναφέρει τη συνομιλία στο Instagram.

Η νέα αυτή λειτουργία αναμένεται να είναι διαθέσιμη παγκοσμίως μέσα στις επόμενες μέρες. Για τους έφηβους χρήστες της εφαρμογής, θα ενεργοποιηθεί αυτόματα, ενώ στους ενήλικες θα δοθεί η επιλογή να το κάνουν.

Αυτή είναι μια προέκταση των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Meta, να σταματήσει την εξαπάτηση εις βάρος εφήβων να στέλνουν προσωπικές εικόνες σε απατεώνες. Το National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) δήλωσε ότι οι κινήσεις ήταν ένα «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». Ωστόσο, ένας πρώην υπάλληλος της Meta δήλωσε στο BBC News, ότι υπήρχαν πιο άμεσοι τρόποι, με τους οποίους το Instagram θα μπορούσε να προστατεύσει τους εφήβους από επικίνδυνες επαφές.

«Το πιο εύκολο πράγμα που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να διευκολύνουν έναν έφηβο να αναφέρει τον λογαριασμό που ζητά να τον ακολουθήσει και του ζητάει φωτογραφίες από την ιδιωτική του ζωή. Με τον τρόπο που είναι σχεδιασμένο το προϊόν, μέχρι να αναφερθεί ένα περιστατικό sextortion η ζημιά έχει ήδη γίνει» τόνισε. Η Meta από τη μεριά της, δήλωσε ότι τα εργαλεία της, αναπτύχθηκαν με βάση τα σχόλια των χρηστών και παρέχουν στους εφήβους σαφείς και απλούς τρόπους για να αναφέρουν ανάρμοστη συμπεριφορά ή παρενόχληση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.