ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτά είναι τα 8 νέα emojis που θα προστεθούν στο smartphone και τον υπολογιστή σας

Πώς αντέδρασαν οι χρήστες των social media

Αυτά είναι τα 8 νέα emojis που θα προστεθούν στο smartphone και τον υπολογιστή σας

Οκτώ νέα emojis αναμένεται να προστεθούν στα smartphone σας.

Το Unicode Standard, το επίσημο πρότυπο emoticon που συντηρείται από την κοινοπραξία Unicode και είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία νέων emojis, ανακοίνωσε τα νέα εικονίδια πριν λίγο καιρό, τα οποία θα περιλαμβάνουν ένα πρόσωπο με σακούλες κάτω από τα μάτια, ένα δακτυλικό αποτύπωμα, ένα μοβ σύμβολο splat, ένα γογγύλι, ένα δέντρο χωρίς φύλλα, μια άρπα, ένα φτυάρι και την επίσημη σημαία του Σαρκ, ενός νησιού στη Μάγχη.

Τα νέα emojis περιλαμβάνουν το πρόσωπο με κύκλους κάτω από τα μάτια, ένα δακτυλικό αποτύπωμα, ένα πιτσίλισμα, ένα ριζώδες λαχανικό, ένα δέντρο χωρίς φύλλα, μια άρπα, ένα φτυάρι και μια νέα σημαία

«Η έκδοση 16.0 του Unicode κυκλοφόρησε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των χαρακτήρων σε 154.998», έγραψε η κοινοπραξία Unicode στο X.

Πώς αντέδρασαν οι χρήστες των social media

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες γιόρτασαν την προσθήκη του emoji με σκούρους κύκλους κάτω από τα μάτια και βαριεστημένη ή βλοσυρή έκφραση, καθώς ένιωσαν μεγάλη ταύτιση.

«Η αντιπροσώπευση είναι σημαντική. Ευχαριστούμε την ομάδα unicode», έγραψε ένα άτομο στο X.

«Η τέλεια απάντηση για κάθε αλληλεπίδραση ό,τι κι αν είναι», συμφώνησε ένας άλλος.

«Επιτέλους ένα emoji που αντικατοπτρίζει τη μόνιμη διάθεσή μου», σχολίασε κάποιος άλλος, με ακόμα έναν να σημειώνει «Νιώθω ότι είμαι ορατός».

Η έκδοση 16 του προτύπου Unicode πρόσθεσε στην πραγματικότητα 5.185 χαρακτήρες στο λεξικό, συμπεριλαμβανομένων νέων σεναρίων.

Η τελευταία φορά που προστέθηκαν νέα emojis στο τεράστιο ευρετήριο χαρακτήρων ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CNET, και η ενημέρωση iOS 17.4 για τα iPhone έφερε αυτά τα emojis στα χέρια των χρηστών.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή emojis, από τα οποία υπάρχουν περισσότερα από 3.700 σύμφωνα με το πρακτορείο, είναι τα πιο απλά: μια κόκκινη καρδιά, το πράσινο σημάδι τσεκ, το σύμβολο της φωτιάς, το πρόσωπο που κλαίει και οι λάμψεις.

Την Παγκόσμια Ημέρα Emoji φέτος -17 Ιουλίου- μια έκθεση αποκάλυψε τα emoticons που είναι πιο πιθανό να εξαφανιστούν, όπως το emoji του χεριού «OK», το οποίο κατατάσσεται ως το πιο αντιδημοφιλές παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ το πρόσωπο που κλείνει το μάτι και βγάζει τη γλώσσα του έξω ήταν το λιγότερο χρησιμοποιούμενο.

Ενώ υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός emojis που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο smartphone σας, όσοι δεν είναι ικανοποιημένοι με τις επιλογές -ή πιστεύουν ότι θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες- μπορούν να υποβάλουν μια πρόταση για δημιουργία νέου συμβόλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τω μεταξύ, η Emojipedia προσφέρει ένα mash-up bot που συνδυάζει emoticons για να κάνει προσαρμοσμένες επαναλήψεις, ενώ η Apple αποκάλυψε τα σχέδιά της για την κυκλοφορία του Genmoji, που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία προσαρμοσμένων emojis.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.