ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Το γνωρίζατε; – Τι σημαίνει το ακρωνύμιο «G» στα κινητά τηλέφωνα

Το 5G αξιοποιείται σε διάφορους καινοτόμους τομείς

Το γνωρίζατε; – Τι σημαίνει το ακρωνύμιο «G» στα κινητά τηλέφωνα

Ο τομέας της τεχνολογίας φιλοξενεί πολλά ακρωνύμια όπως το GIF που σημαίνει «Graphic Interchange Format» και το Wi-Fi που σημαίνει «wireless fidelity». 

Ωστόσο, ένα ακρωνύμιο που εξέπληξε πρόσφατα πολλούς ανθρώπους είναι το «G» στα 5G, 4G και 3G. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα οικείο θέαμα στην επάνω δεξιά γωνία των οθονών των smartphone, το νόημα πίσω από το «G» συχνά περνά απαρατήρητο.

Μια γρήγορη αναζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτει ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό το ακρωνύμιο. Με λίγα λόγια, το «G» στο 5G σημαίνει ασύρματη τεχνολογία πέμπτης γενιάς. Ομοίως, το 4G αντιπροσωπεύει την τέταρτη γενιά και το 3G αντιπροσωπεύει την τρίτη γενιά.

Οι όροι αυτοί υποδηλώνουν τη γενιά της τεχνολογίας κυψελοειδούς σύνδεσης που χρησιμοποιείται, με το 5G να είναι η πιο πρόσφατη και πιο προηγμένη.

Σύμφωνα με την Ofcom, το 5G προσφέρει σημαντικά μεγάλες ταχύτητες και μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές ασύρματης τεχνολογίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών, επιτρέποντας περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές και βελτιωμένες επιδόσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εφαρμογές της ασύρματης τεχνολογίας πέμπτης γενιάς επεκτείνονται πέρα από τις ταχύτερες ταχύτητες διαδικτύου στα smartphones. Το 5G αξιοποιείται σε διάφορους καινοτόμους τομείς, όπως η έξυπνη κατασκευή, η παράδοση με drone, ακόμη και σε ιατρικές διαδικασίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.