ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Test drive: Ford Kuga Hybrid AWD, ολοκλήρωση

To Ford Kuga απέκτησε πιο δυναμική και φρέσκια εμφάνιση, τεχνολογίες αιχμής και εκδόσεις που καλύπτουν κάθε ανάγκη

Test drive: Ford Kuga Hybrid AWD, ολοκλήρωση

Στην τελευταία γενιά, το Ford Kuga θεωρείται ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα και πετυχημένα μοντέλα της φίρμας. Και όχι άδικα. Σε μια κατηγόρια με υψηλό ανταγωνισμό κατάφερε τα τελευταία χρόνια όχι μόνο να πρωταγωνιστήσει, αλλά με την επικουρία του PHEV να κατακτήσει διαδοχικά πρωταθλήματα στις ευρωπαϊκές πωλήσεις.

Περίπου τέσσερα χρόνια ύστερα από το λανσάρισμα της τρίτης γενιάς, το πλήρωμα του χρόνου για το απαραίτητο λίφτινγκ έφθασε. Με το Kuga να δέχεται ριζική αναβάθμιση και να κατεβαίνει στον στίβο των οικογενειακών SUV με νέα δυναμική, διευρύνοντας ταυτόχρονα την εξηλεκτρισμένη γκάμα του με τη φουλ υβριδική έκδοση. Την οποία και δοκιμάζουμε.

Προτού περάσουμε στα στοιχεία που συνθέτουν το νέο πρόσωπο του Ford Kuga, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Μπλε Οβάλ διατήρησε την οπτική διαφοροποίηση των εκδόσεων εξοπλισμού προσθέτοντας δίπλα στην πιο πολυτελή Titanium και τη σπορ ST-Line X, τη νέα και πιο περιπετειώδη σε εμφάνιση Active. Ονοματοδοσία και έκδοση που με παρόμοια χαρακτηριστικά χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια η Ford στα Fiesta και Focus, αλλά εισάγει για πρώτη φορά στην γκάμα του μεγάλου SUV της.

Η τελευταία είναι και αυτή που έφθασε στα χέρια μας για δοκιμή. Εξωτερικά υιοθετεί πλήρως την πιο μοντέρνα σχεδίαση του εμπρός μέρους που συναντάται σε όλες τις εκδόσεις. Κύριο χαρακτηριστικό της, η φωτεινή μπάρα που ενώνει οπτικά τους ανασχεδιασμένους και φουλ LED προβολείς. O λογότυπος της μάρκας δεσπόζει τώρα σε περίοπτη θέση στο κέντρο της μάσκας, ενώ το καπό έγινε πιο μακρύ και απέκτησε πιο έντονες ακμές. Που σε συνδυασμό με τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα δίνουν μια πιο δυναμική εικόνα στο Kuga.

Στο πίσω μέρος, το SUV της Ford παραμένει άμεσα αναγνωρίσιμο. Ο νέος διαχύτης και η απουσία λαβής για την πίσω πόρτα είναι οι πιο χαρακτηριστικές αλλαγές. Που αν και πιο λιτές συγκριτικά με την εμπρός όψη του Kuga, του έχουν δώσει μια πιο εκλεπτυσμένη εικόνα.

Σε αυτές τις αλλαγές, η έκδοση Active που δοκιμάζουμε έρχεται να προσθέσει τις αποκλειστικές πινελιές της. Αυτές συνοψίζονται στην πιο έντονη και φαρδιά μάσκα εμπρός, με τα πιο φαρδιά κάθετα στοιχεία σε μαύρο χρώμα και τα γκρι προστατευτικά του αμαξώματος χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα, στον διαχύτη και στα πλαινά μαρσπιέ.

Διαβάστε την δοκιμή του νέου Ford Kuga Hybrid AWD στο drive.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.