ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Test drive: MΙΝΙ JCW Countryman ALL4, ιδεολογικός αποπροσανατολισμός

H τρίτη γενιά του είναι ακόμη πιο fashion victim, πιο μεγάλη, πιο οικογενειακή, λιγότερο ισχυρή (!) και πιο ακριβή

Test drive: MΙΝΙ JCW Countryman ALL4, ιδεολογικός αποπροσανατολισμός

Με ντεμπούτο στο τέλος του 2023, το πιο σπορ και δυναμικό μοντέλο του Countryman τρίτης γενιάς, το MΙΝΙ JCW Countryman ALL4 είναι και το δεύτερο της γκάμας που πέφτει στα χέρια μας -πρώτο ήταν το 1.500άρι MHEV.

Συνολικά, το νέο MΙΝΙ Countryman συνέχισε να μεγαλώνει ανάμεσα στις γενιές του. Με την τρίτη να βάζει επιπλέον 15 πόντους σε μήκος από τη δεύτερη (18 cm από την πρώτη). Αλλά και στις άλλες διαστάσεις πήρε μπόι, φαρδαίνοντας δύο πόντους και ψηλώνοντας σχεδόν εννέα!

Με αυτά και με αυτά λοιπόν, το πιο επιβλητικό και μάξι MINI όλων των εποχών έκανε το JCW Countryman να μετρά σε μήκος τα 4,45 m, πλάτος τα 1,84 και ύψος 1,65 m. «Μίνι», είπατε;

Σε σύγκριση με το προηγούμενο Countryman, η εξωτερική σχεδίαση διακρίνεται από περισσότερη ομαλότητα και ρευστότητα, καθώς τίποτα δεν προεξέχει. Με το πίσω μέρος να έχει γίνει πιο τετράγωνο, θυμίζοντας βανάκι. Το αποτέλεσμα φαίνεται στην αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να έχει κατέβει στο Cd 0,26!

Από την άλλη θα ήταν άδικο να μην αναγνωρίσουμε σε αυτό το βρετανικό σπορ C-SUV ότι η εικόνα του είναι πολύ όμορφη και ταυτόχρονα ιδιαίτερα δυναμική. Νέο σχήμα στα φανάρια, νέα οκτάγωνη μάσκα, έγχρωμοι κάθετοι ανακλαστήρες…

Προς επίρρωση και ενίσχυση αυτής της δυναμικής εικόνας έρχονται οι πολυάριθμοι λογότυποι, οι τέσσερις μπούκες της εξάτμισης, τα καρό σημαιάκια στη μάσκα και στις ζάντες, οι γυαλιστερές μαύρες μπάρες οροφής και η ορίτζιναλ φωτεινή υπογραφή. Φουλ LED φώτα που μάλιστα τα πίσω είναι εξατομικεύσιμα ανά πάσα στιγμή μέσα από μια επιλογή τριών διαφορετικών διαμορφώσεων στα κινούμενα γραφικά, μία από τις οποίες ονομάζεται «JCW».

Στο άθροισμα έρχονται αναμενόμενα να προστεθούν η δίχρωμη οροφή, οι 20άρες ζάντες (19” οι βασικές) και το επιβλητικό κοίλο καπό.

Για την καμπίνα, θα σας προκαταλάβουμε. Σπουδαία δουλειά! Παρατηρώντας ανακαλύπτεις μάλλον ασυνήθιστα υλικά για premium εσωτερικό και την ιδιαίτερη παρουσίαση που χαρακτηρίζει κάθε MINI. Το ταμπλό είναι ντυμένο με ύφασμα με ευχάριστα μοτίβα και ρεοστατικό φωτισμό από πίσω. Θα χρειάζεται ηλεκτρική σκούπα για να ρουφάς τη σκόνη που θα μαζεύει, ενώ κάποιο λέκιασμα είναι αναπόφευκτο.

Διαβάστε περισσότερα για τη δοκιμή του νέου MΙΝΙ JCW Countryman ALL4 στο drive.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.