ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Test drive: Nissan Qashqai 1.3 DiG-T Hybrid 140 PS, δεύτερη νιότη

H Nissan ανανεώνει το Qashqai για να το κρατήσει στον αφρό και στη λίστα με τις καλύτερες προτάσεις της κατηγορίας

Test drive: Nissan Qashqai 1.3 DiG-T Hybrid 140 PS, δεύτερη νιότη

Μια τουρκογενής φυλή κατοίκων του Ιράν ήταν αυτή που έδωσε το όνομά της στο Nissan Qashqai που παρουσίασε οι Ιάπωνες το 2006 και έμελλε να αναδειχθεί σε μια κίνηση ματ της εταιρείας απέναντι στον ανταγωνισμό.

Το Nissan Qashqai έτυχε από την αρχή ενθουσιώδους υποδοχής από το κοινό που βρήκε σε αυτό το διαφορετικό που αναζητούσε, σε μια εποχή που ακόμη μεσουρανούσαν χάτσμπακ και έχαναν έδαφος οι μπερλίνες. Τον Νοέμβριο του 2013 ήρθε η δεύτερη γενιά του Qashqai, ενώ το 2021, λανσαρίστηκε η τρίτη γενιά.

Ενδεικτικό της επιτυχίας του Qashqai είναι πως μόνον η τρίτη γενιά πούλησε στην Ευρώπη πάνω από 350.000 αυτοκίνητα. Αν οι προηγούμενες εκδόσεις του ιαπωνικού crossover έμοιαζαν λίγο πολύ μεταξύ τους, η τελευταία που μόλις ήρθε στην Ελλάδα είναι κάτι το εντελώς νέο. Που όμως διατηρεί περίτεχνα την εταιρική ταυτότητα. Όχι μόνον στο «φαίνεσθαι» αλλά και στο «είναι». Και αυτό παρά το γεγονός πως δεν πρόκειται για νέο αλλά ανανεωμένο Qashqai.

Το Qashqai έρχεται να παίξει σε μια από τις πιο απαιτητικές κατηγορίες της αγοράς με τον ισχυρότερο ανταγωνισμό. Οφείλει λοιπόν να πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και απαιτήσεις του κοινού. Και το κάνει με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία.

Οι σημαντικότερες επεμβάσεις έχουν να κάνουν τόσο με τον σχεδιασμό και το σύστημα πολυμέσων όσο και με τον εξοπλισμό. Αυτός ο τελευταίος μάλιστα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, με έμφαση στην τεχνολογία από τη βασική μόλις έκδοση. Κάπως έτσι η εισαγωγική έκδοση Elite δεν υπάρχει πλέον και τη θέση της δίνει στην πλουσιότερη Unique η οποία καλύπτει τις απαιτήσεις ασφαλείας GSR2. Επιπλέον στην γκάμα προστέθηκε και η N-Design με έμφαση στα σπορ χαρακτηριστικά.

Κάποιοι κατασκευαστές ανανεώνουν τα μοντέλα τους διακριτικά. Όχι η Nissan! Όταν βλέπεις το ανανεωμένο Qashqai δύσκολα το συνδέεις με τον προκάτοχό του. Στην πρώτη ματιά, την παράσταση κλέβει η μεγάλη μάσκα με τα πολλά μαύρα γυαλιστερά 3D στοιχεία, εμπνευσμένα από τις αρχαίες ιαπωνικές πανοπλίες. Αυτή δένει τέλεια με τους νέας σχεδίασης τριγωνικούς προβολείς και τα επίσης νέα φώτα ημέρας με την αιχμηρή σχεδίαση. Η επιλογή αυτή σε συνδυασμό με τους αεραγωγούς στον προφυλακτήρα συνθέτουν ένα δυναμικό σύνολο.

Στο πίσω μέρος έχουμε LED φώτα που έρχονται να δέσουν αρμονικά με τις αντίστοιχες επιλογές εμπρός, ενώ ο προφυλακτήρας έχει δεχτεί μικρές σχεδιαστικές επεμβάσεις. Τέλος, η νέα έκδοση N-Design που προαναφέραμε έχει περιμετρικά προστατευτικά στο χρώμα του αμαξώματος. Όσοι την προτιμήσουν μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία νέα χρώματα (Pearl White, Pearl Black και Deep Ocean), αλλά και σε νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου.

Διαβάστε τη δοκιμή του νέου Nissan Qashqai στο drive.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.