ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το Volvo EX90 φέρνει τη λειτουργία Plug&Charge

Θα αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβρη και θα εισάγει την τεχνολογία που διευκολύνει περισσότερο τη διαδικασία της φόρτισης

Το Volvo EX90 φέρνει τη λειτουργία Plug&Charge

Αρχής γενομένης από την ηλεκτρική ναυαρχίδα της γκάμας της, που ακούει στο όνομα Volvo EX90, η σουηδική φίρμα θα εξοπλίζει τα μοντέλα της με τη λειτουργία Plug&Charge.

Για να συμβεί αυτό, η premium αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας με το Hubject που αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο eRoaming (περιαγωγής) στον κόσμο. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές, πότε τα υπόλοιπα μοντέλα της Volvo, θα εξοπλιστούν με αυτήν τη λειτουργία.

Με τη νέα αυτή λειτουργία, η διαδικασία της φόρτισης όχι μόνο πραγματοποιείται αυτόματα με απλή σύνδεση του βύσματος, αλλά και το κόστος χρεώνεται αυτόματα εύκολα και γρήγορα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την λειτουργία αυτή οι ιδιοκτήτες του EX90, πρέπει να εγγραφούν στη δημόσια υπηρεσία χρέωσης της Volvo, μια υπηρεσία που προέκυψε από την συνεργασία με την Digital Charging Solutions (DCS).

«Είναι ξεκάθαρη η δέσμευση της Volvo Cars, να κάνει την εμπειρία φόρτισης άνετη, εύκολη και ασφαλή και να ενθαρρύνει έτσι περισσότερους ανθρώπους να προτιμήσουν την ηλεκτρική ενέργεια», λέει ο Christian Hahn, Διευθύνων Σύμβουλος της Hubject, μιλώντας για τη συνεργασία.

Ο Alexander Petrofski, Επικεφαλής της Volvo Cars Energy Solutions, πρόσθεσε: «Αυτή η συνεργασία με τη Hubject είναι πολύ σημαντική τη Volvo Cars, καθώς υποστηρίζει τη φιλοδοξία μας να έχουμε ηγετική θέση, στην ταχέως αναπτυσσόμενη premium ηλεκτρική κατηγορία.

Ήδη από το επόμενο έτος, θέλουμε το 50% των πωλήσεών μας να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Προκειμένου τα μοντέλα της Volvo, ξεκινώντας από το EX90, να κάνουν το Plug&Charge τεχνικά εφαρμόσιμο, θα είναι εξοπλισμένα με ένα πιστοποιητικό «V2G Root» από τη Hubject.

Αυτή η τεχνολογία, προορίζεται να διασφαλίσει «ασφαλή επικοινωνία, χρησιμοποιώντας το πρότυπο ISO15118-2, το οποίο θα αυξήσει τελικά την αξιοπιστία και την ασφάλεια της διαδικασίας φόρτισης». Σύμφωνα με το Hubject, το πρωτόκολλο ISO15118-2, όχι μόνο υποστηρίζει το Plug&Charge, αλλά επίσης διασφαλίζει «διαλειτουργικότητα και ομαλή εμπειρία του χρήστη, σε διαφορετικά δίκτυα φόρτισης».

Μένει λοιπόν να δούμε πότε η νέα αυτή υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και για τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, πλην του Volvo EX90.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.