ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

To Volvo EX90 θα μας… ζυγίζει;

Λίγες μέρες μετά από την παρουσίαση των νέων EX90 και XC90, η Volvo είναι έτοιμη να φέρει έναν ακόμα νεοτερισμό

To Volvo EX90 θα μας… ζυγίζει;

Το Volvo EX90 είναι σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στην ιστορία του Σουηδού κατασκευαστή. Και όπως διαπιστώσαμε από τις συζητήσεις μας με τους επιτελείς της φίρμας το ζήτημα της ασφάλειας θα συνεχίσει να είναι βαρύνουσας σημασία για τη Volvo.

Η αλήθεια είναι πως η εταιρεία με έδρα το Göteborg δεν είναι τυχαία συνώνυμο της ασφάλεια. Κι αυτό γιατί συνεχίζει να επενδύει τεράστια ποσά στην έρευνα, προκειμένου να κάνει τα μοντέλα της ακόμα ασφαλέστερα.

Όπως αποκαλύπτει σχετικό ρεπορτάζ της Daily Telegraph, η Volvo εξετάζει κάτι αν μη τι άλλο μοναδικό για τα δεδομένα της αυτοκίνησης. Να… ζυγίζει τους επιβάτες! Οι Σουηδοί είναι στα τελικά στάδια δοκιμών ενός νέου συστήματος ενεργητικής ασφάλειας που θα ελέγχει μέσω κάμερας και αισθητήρων το βάρος του οδηγού.

Ανάλογα λοιπόν με τα αποτελέσματα, η ζώνη ασφαλείας θα προσαρμόζεται στις ανάγκες του οδηγού, με την ταχύτητα ενεργοποίησης των εμπρός αερόσακων να ρυθμίζεται ανάλογα με τις διαστάσεις των επιβατών. Η ομολογουμένως μοναδικής έμπνευσης λειτουργία θα κάνει πρεμιέρα στο Volvo EX90 διαμέσου ενός εξελιγμένου λογισμικού. Με μόνη προϋπόθεση ένα απλό update.

Εκπρόσωπος της Volvo απάντησε σε ερώτηση της Bild, αναφορικά με τα δεδομένα που θα συλλέγονται και την κοινοποίηση των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων στην εταιρεία. «Όλα τα δεδομένα θα που θα συλλέγονται θα είναι ανώνυμα. Θα αναλύουμε τα ανώνυμα δεδομένα εσωτερικά για να βελτιώσουμε τα οχήματά μας και για να αυξήσουμε το επίπεδο ασφάλειας. Δεν ανταλλάσσουμε τα δεδομένα ούτε τα διαβιβάζουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μένει λοιπόν να δούμε αφενός πότε το σύστημα αυτό θα είναι διαθέσιμο στο EX90 και δευτερευόντως, αν εφαρμοστεί και σε άλλα μοντέλα της γκάμας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.