Τώρα, εμένα γιατί αντί για άνοιξη μου «μυρίζει» εκλογές;

Volkswagen Golf GTI 50th anniversary: Ντεμπούτο στο Ring

Το επετειακό Golf GTI τιμά τις πέντε δεκαετίες ιστορίας του μοντέλου με την επίσημη παρουσίασή του στο Nürburgring

Volkswagen Golf GTI 50th anniversary: Ντεμπούτο στο Ring

Το Wolfsburg επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να λανσάρει ένα εορταστικό-επετειακό Volkswagen Golf GTI στον αγώνα των 24 Ωρών του Nürburgring τον προσεχή Ιούνιο. Σηματοδοτώντας τα 50 χρόνια του χάτσμπακ που εγκαινίασε την κατηγορία των GTi.

Ενώ οι πλήρεις τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, η έκδοση για την 50ή επέτειο του εμβληματικού μοντέλου επιδόσεων της VW αναμένεται να βασίζεται στο πρόσφατα ανανεωμένο Volkswagen Golf GTI Clubsport.

Με μοναδικές πινελιές που θα αποτίνουν φόρο τιμής στην ένδοξη κληρονομιά του.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η Volkswagen θα παρουσιάσει αναβαθμίσεις ισχύος για το επετειακό μοντέλο. Το τρέχον Golf GTI Clubsport φορά τον TSI EA888 evo4, έναν υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 lt, που αποδίδει 300 ίππους.

Αυτό του επιτρέπει να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,6” και να έχει τελική ταχύτητα 267 km/h. H κίνηση γίνεται από τους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και ενός μηχανικού διαφορικού μπλοκέ.

Tο πρώτο Golf GTI, που κυκλοφόρησε το 1975, ήταν ένα πούπουλο 810 κιλών. Ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1,6 lt απέδιδε 110 ίππους και 140 Nm. Δεν μας λένε πολλά με τα σημερινά δεδομένα, αλλά ήταν σοβαρά νούμερα εκείνη την εποχή. To να πιάνεις τα 100 σε 9” και να σταματάς να επιταχύνεις στα 180 km/h, ήταν αξιοσέβαστες επιδόσεις για καυτό χάτσμπακ το 1976.

Μιμούμενο το πρωτότυπο, το 50th anniversary αναμένεται να διαθέτει κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία του GTI. Όπως καρό ταπετσαρίες και κόκκινες εσωτερικές πινελιές.

Πέρα από την αποκάλυψη του Golf GTI, η Volkswagen θα παρουσιάσει επίσης τα τελευταία Golf R, Golf R Estate και Golf R Black Edition σε μια εκδήλωση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των 24 Ωρών στην Πράσινη Κόλαση. Θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου.

Η παρουσία της εταιρείας στον φετινό αγώνα δεν θα περιοριστεί στα αυτοκίνητα δρόμου: Δύο αγωνιστικά Golf GTI Clubsport πρόκειται να λάβουν μέρος στον αγώνα αντοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.