ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Volvo, 28% αυξημένη κερδοφορία για το β΄τρίμηνο του 2024

Μεγάλο άλμα σημειώθηκε στα λειτουργικά κέρδη της, με τη μετοχή της εταιρείας να κινείται ανοδικά κατά σχεδόν 7%

Volvo, 28% αυξημένη κερδοφορία για το β΄τρίμηνο του 2024

Τα κέρδη της Volvo για το δεύτερο τρίμηνο του έτους εκτοξεύτηκαν κατά 28%, δείχνοντας πως τα καλύτερα για τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκονται μπροστά.

H εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης εταιρεία, καταγράφει κέρδη 7,35%, τη στιγμή που τα λειτουργικά της κέρδη κατά το β΄τρίμηνο του έτους έφτασαν τα 776 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας άνοδο 28% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Όπως άλλωστε μετέδωσε το CNBC, αυτή είναι η ισχυρότερη επίδοση της Volvo σε ένα μεμονωμένο τρίμηνο. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 15% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 205.400 αυτοκίνητα. Η μεγάλη αυτή άνοδος οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων τόσο των επαναφορτιζόμενων υβριδικών όσο και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Συνολικά, τα BEV και τα PHEV αντιπροσώπευαν το 48% των παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρείας κατά το τρίμηνο.

«Παρουσιάσαμε μια ισχυρή επίδοση στο δεύτερο τρίμηνο του 2024 με ρεκόρ υποκείμενης κερδοφορίας, αποδεικνύοντας την ικανότητά μας να δημιουργούμε αξία παρά το περίπλοκο γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars, Jim Rowan.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειώσουμε τέλος, πως τα έσοδα της εταιρείας κατά το δεύτερο τρίμηνο, έφτασαν 101,5 δισ. σουηδικές κορώνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.