Σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται, η Ελλάδα μπορεί και καινοτομεί, η Ελλάδα διακρίνεται. Αυτό γίνεται εφικτό με την εξαιρετική συνεργασία στελεχών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με την έμπνευση και την ομαδική δουλειά όλων», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ομιλία του σε εκδήλωση το βράδυ της Τρίτης.

Στο δείπνο δικτύωσης που παρέθεσαν από κοινού το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις», το οποίο πραγματοποιείται σε υβριδική μορφή, αύριο, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ο υπουργός ανέφερε:

«Χαίρομαι που είμαι ανάμεσα σε startuppers, σε ανθρώπους που τολμούν και κάνουν την ιδέα τους πράξη και συγχαίρω το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο για τη διοργάνωση. Η πρόκληση της «επόμενης ημέρας» απαιτεί συνέργειες και ανοιχτούς ορίζοντες. Από μεριάς μας, είναι απαραίτητο να εφοδιάσουμε τους πολίτες με τα κατάλληλα εργαλεία και τις δεξιότητες και να ενθαρρύνουμε καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες».

Ο κ. Πιερρακάκης αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης σημείωσε ότι «αποτελεί ένα Σχέδιο Μάρσαλ για την εποχή μας. Προβλέπει πόρους με τους οποίους μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε πλήρως την πολιτική μας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, που απαιτεί ταχύτητα στην εκτέλεση των μικρών και των μεγάλων έργων. Πρόκειται για στόχο που πρέπει να επιτευχθεί και θα επιτευχθεί, γιατί έχουμε και τις δυνατότητες και τους ανθρώπους μας για να το πετύχουμε». Επεσήμανε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα δώσει νέα εργαλεία στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την προσαρμογή τους σε κάθε εξέλιξη σχετική με το ψηφιακό περιβάλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μαραγκός, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «το Επιμελητήριο λειτουργεί ως επιταχυντής ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας μέσω της αξιοποίησης στενών συνεργασιών της γερμανικής και ελληνικής επιχειρηματικότητας» και πρόσθεσε ότι «στις δύσκολες στιγμές, με τις προκλήσεις που προέκυψαν από την πανδημία, στήριξε με πολλές δράσεις τα μέλη του, αλλά και συνολικά το επιχειρηματικό κοινό. Οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε, ήταν σημαντικές και ουσιώδεις, υλοποιώντας ένα πλούσιο σε δράσεις και υπηρεσίες έργο, έχοντας κύριο στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των οικονομικών, επενδυτικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ διατήρησε στενή συνεργασία αφενός με την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK), αφετέρου με τα αρμόδια υπουργεία της Γερμανίας».