Επίσημη είναι πλέον η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά καθώς η σχετική επιστολή έχει παραληφθεί από το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής και έχει πρωτοκολληθεί. Αυτό κατ επέκταση σημαίνει πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού διαλύεται οριστικά.
Ακόμα δε και αν επιχειρηθεί προσχώρηση – συνεργασία με κάποιον από τους ανεξάρτητους προκειμένου να καλυφθεί το κενό η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού δεν μπορεί να ανασυσταθεί. Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός για την συγκρότηση ΚΟ είναι 10 βουλευτές. Το όριο των πεντε βουλευτών αφορά μόνο της ΚΟ που προέκυψαν μετά από εκλογές.
Να σημειωθεί ότι η διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού συνεπάγεται πως ο Σταύρος Θεοδωράκης παύει να αναγνωρίζεται ως Πρόεδρός της και επομένως δεν δικαιούται να τοποθετείται στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός αλλά μόνο ως απλός βουλευτής.
Παράλληλα το κόμμα δεν θα έχει δικαίωμα να ορίζει εισηγητή στα νομοσχέδια και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις της Ολομελείας.
Επίσης δεν θα δικαιούται να διαθέτει γραφεία στη Βουλή με τους μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στην Κ.Ο να πρέπει να απολυθούν.
Ερώτημα τέλος παραμένει το τι πρόκειται να συμβεί με τη θέση Αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία αναλογεί στο Ποτάμι και κατέχει ο Σπύρος Λυκούδης. Η λύση αναμένεται να δοθεί από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής. Κι αυτό γιατί ενώ στο άρθρο 6 του Κανονισμού ορίζεται σαφώς ότι οι θέσεις των Αντιπροέδρων της Βουλής κατανέμονται στις κοινοβουλευτικές ομάδες, στο άρθρο 9 ορίζεται ότι αφ’ης στιγμής εκλεγεί κάποιος σε θέση Αντιπροέδρου η θητεία του διαρκεί μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις επόμενες εκλογές.