Για τις αποδοκιμασίες και τις διαμαρτυρίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μίλησε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και αν έρθει αύριο στη Βουλή, ο Κώστας Ζαχαριάδης διευκρίνισε πως: «είναι πολύ πιθανόν εμείς να έχουμε ολοκληρώσει τη διεργασία και τη διαδικασία της διαβούλευσης και της συζήτησης και να ανακοινώσουμε με αυτόν τον τρόπο την απόφαση μας και να τη φέρουμε προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας το οποίο θα έρθει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο θα είναι η πιο ισχυρή προστασία της πρώτης κατοικίας αναφορικά και συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι φτωχοί, οι αδύναμοι, οι συμπολίτες μας με μεσαία εισοδήματα, θα είναι πολύ ισχυρή η προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν μιλάμε με δανειστές με τους όρους αυτούς, μιλάμε πλέον με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, βεβαίως μας έχουν δανείσει, βεβαίως είμαστε στη διαδικασία που προχωράμε τη μεταμνημονιακή δράση. Σε εκλογές θα πάμε τον Οκτώβρη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ζαχαριάδης: «Δεν ήμουν παρών δεν ξέρω αν είναι τρεις και ο κούκος, τέσσερις κι ο κούκος, το θέμα είναι ότι πρέπει να κάνουμε μία συζήτηση σε αυτή τη χώρα με επιχειρήματα, κάποιος μπορεί να το βλέπει θετικά, κάποιος μπορεί να το βλέπει αρνητικά, που ήμασταν, που ήμαστε και που θέλουμε να πάμε. Εμένα προσωπικά είτε είμαι στην κυβέρνηση είτε είμαι στην αντιπολίτευση οι γιούχες δεν με εκφράζουν. Βεβαίως έχω διαμαρτυρηθεί, βεβαίως έχω φωνάξει, βεβαίως έχω αντιπολιτευτεί, αλλά ιδίως σε αυτό το θέμα του Μακεδονικού νομίζω ότι μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, δεν λέω για κάποιους ακραίους οι οποίοι είναι λίγοι, μπορεί να ειπισέρχονται σε μεθόδους βίας, μπορεί να είναι απέναντι στον κοινοβουλευτισμό. Λέω ότι θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις από τον στρουθοκαμιλισμό και την υποκρισία. Τώρα αν ήταν πέντε, δεκαπέντε ή τριάντα δεν το ξέρω».