Ανανέωση από αρχικό κείμενο: (27/3/2019)
Μια συνέντευξη «εφ’όλης της ύλης», πολιτικής και εκλογικής-αυτοδιοικητικής, παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας Τάσος Γκουριώτης στο STAR (web) και τον δημοσιογράφο Ηλία Παπανικολάου στην εκπομπή «Leaders».
Ξεκινώντας από τα εθνικά θέματα και συνεχίζοντας στην «σκληρή» πολιτική ατζέντα με φόντο τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Τάσος Γκουριώτης υπογράμμισε ότι:
-Εχουμε μία κυβέρνηση, όπου η λέξη «εθνικό» είναι απαγορευμένη. Η εθνική συνείδηση είναι μια έννοια που στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, είναι είδος προς εξαφάνιση.
-Στους Σκοπιανούς αναγνώρισαν «μακεδονική εθνικότητα» και όχι απλά «ιθαγένεια» όπως μας έλεγε ο κ.Κοτζιάς.
-Η όλη υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών ήταν η αναγνώριση ενός ιστορικού ψέματος.
–Η στόχευση του Α.Τσίπρα με την συμφωνία των Πρεσπών ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αρεστός στα ξένα κέντρα, τα οποία ζητούσαν αυτήν ακριβώς την συμφωνία
-Γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι στις επόμενες εκλογές θα συντριβεί και πλέον, φροντίζει μήπως και παίξει ξανά ρόλο στο μέλλον. Ως το «καλό παιδί», ως ο εντολοδόχος των ξένων δυνάμεων
-Την ίδια πολιτική, δυστυχώς, ακολουθεί η κυβέρνηση και στα ελληνοτουρκικά. Ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει μια ατζέντα με τον κ. Ερντογάν, την οποία αποκάλυψε ο κ. Κατρούγκαλος στις συνομιλίες του με τον ομόλογό του, κ. Τσαβούσογλου. Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί.
-Ουδείς είπε ότι η Τουρκία δεν έχει δικαιώματα, αλλά αυτά τα δικαιώματα είναι βόρεια της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ. Στη δική της ΑΟΖ. Η ελληνική ΑΟΖ ξεκινάει από τη νήσο Στρογγύλη και φθάνει στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ. Βόρεια αυτών είναι η τουρκική ΑΟΖ.
-Εγκαλώ τους Έλληνες πολίτες για τις λανθασμένες αποφάσεις ενώπιον της κάλπης από το 1981 και μετά
-Οι πολιτικοί είναι η αντανάκλαση στον καθρέφτη του πολίτη.
-Είναι πολύ περισσότερα αυτά που ενώνουν τις πατριωτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, παρά αυτά που τους χωρίζουν. Δεν υπάρχει στην πράξη καμιά διαφορά μεταξύ αυτών που σκέφτονται, αυτών που λένε κι αυτών που πρεσβεύουν. Πιθανότατα να υπάρχουν προσωπικές διαφορές. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε στην τύχη της χώρας. Όλοι αυτοί θα έπρεπε να είναι ενωμένοι σε «ένα» από το πατριωτικό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, και δεξιότερα και να αναζητηθούν λύσεις προσαρμοσμένες στο εθνικό συμφέρον.
-Στις εθνικές εκλογές ο δεξιός-κεντροδεξιός πολιτικός χώρος θα υπερβεί το 50% των ψήφων.
-Τις ηγεσίες τις αναδεικνύει ο λαός. Η ιστορική ανάγκη είναι η γενεσιουργός αιτία και εν συνεχεία ως «εργαλείο ανάδειξης», είναι ο λαός, οι πολίτες.
-Το «εθνικά σκεπτόμενος» έχει καταντήσει …κουσούρι
-Αν πέρσι τέτοια εποχή είχε αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος, τότε τη δεδομένη χρονική στιγμή θα ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της δεξιάς στην Ελλάδα, αλλά όταν πηγαίνουμε ενάντια στην «πολιτική φυσική», η «εξαέρωση» είναι επακόλουθο.
-Το πρόβλημα στην τοπική αυτοδιοίκηση, δυστυχώς, είναι αυτό ακριβώς που ταλανίζει την κεντρική εξουσία: Η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού. Ουδείς ή ελάχιστοι γνωρίζουν τα της αρμοδιότητάς τους.
-Το θέμα της ασφαλείας στο δήμο Γλυφάδας είναι μείζον, καίριο και αποφασιστικό για την ομαλή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Ουδέποτε ο δήμος ασχολήθηκε με αυτό.
-Οι βόμβες «πάνε και έρχονται» στην Γλυφάδα. Στις 11 το πρωί δίπλα από την λεωφόρο Βουλιαγμένης έγινε «της κολάσεως»…
-Στην Άνω Γλυφάδα, στην Τερψιθέα που αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα, εισβάλουν μέρα – μεσημέρι στα σπίτια με τα καλάσνικοφ και τα πιστόλια!
-Δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή την εκτελεστική εξουσία. Από εμάς ξεκινάει η λύση του προβλήματος. Αν δεν τους πιέσουμε, δεν πρόκειται να κάνουν κάτι.
-Ο πολιτικός, εν τούτοις, δεν είναι επάγγελμα αλλά το ύψιστο λειτούργα για έναν πολίτη. Πρέπει να έχεις «ζυμωθεί» μέσα στην κοινωνία, να έχεις ζήσει τα προβλήματα της κοινωνίας και μόνο τότε πρέπει να βγεις και να ζητήσεις από τους πολίτες την ψήφο τους.
-Το μνημόνιο ήταν η οικονομική, η πολιτική και η κοινωνική καταστροφή της χώρας. Αυτά που έχει υποστεί η χώρας μας από τα μνημόνια θα τα βιώνουμε για δεκαετίες. Μέσα σ’ αυτή την «παραζάλη» το κόμμα του 3% πήρε 36%, το κόμμα του 40-42% κατέληξε στο 6%.
–Οι πολίτες της χώρας επιβάλλεται να κάνουν αυτοκριτική, να εντοπίσουν τα λάθη τους, τα οποία είναι κολοσσιαία. Καλώ τους πολίτες αλλά και τους δημότες της Γλυφάδας να μην κάνουν τα ίδια λάθη.
-Μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής είναι το πατριωτικό κομμάτι, που στήριζε τη Νέα Δημοκρατία. Οι ψηφοφόροι αυτοί ψήφιζαν τον Κώστα Καραμανλή. Ξαφνικά άρχιζαν να απομακρύνονται και να αποστασιοποιούνται. Είναι οι συνέπειες των όσων έφεραν τα μνημόνια.
-Οι πολίτες ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής σκέπτονται πατριωτικά και αγνά. Είναι οι πρώην ακτιβιστές της Νέας Δημοκρατίας. Το κομμάτι που λείπει αυτή τη στιγμή από τη Νέα Δημοκρατία είναι το ακτιβιστικό. Αυτοί που έτρεχαν στις συγκεντρώσεις και στις ομιλίες. Αυτό, λοιπόν, το κομμάτι μετακινήθηκε.
– Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα κομμάτι ψηφοφόρων που θα το χάσει σ’ αυτές τις εκλογές: Οι αγνοί αριστεροί πατριώτες.
-Εγώ δεν βλέπω «ταμπέλες» στους πολίτες αλλά τι πρεσβεύει ο καθένας. Βλέπω ότι οι πολίτες που δεν ψηφίζουν τα συστηματικά κόμματα, επειδή δεν περιμένουν διορισμό και ρουσφέτια, έχουν χαρακτηριστικά αμιγώς ιδεολογικά.
-Το να βλέπω ανθρώπους με καμπαρντίνες .κουκούλες και περιβραχιόνια να δείχνουν ποιοι πολίτες θα συλληφθούν, όπως έγινε στην συγκέντρωση του Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, δεν το δέχομαι. Είμαι αντίθετος και θα κάνω ότι μπορώ για να το πολεμήσω.
Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: