ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γιατί το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης «έκοψε» την υποψηφιότητα της Ελληνικής Αυγής από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Γιατί το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης «έκοψε» την υποψηφιότητα της Ελληνικής Αυγής από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Μια αβλεψία στην κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων ανά διαμέρισμα ήταν η αιτία της απόρριψης του ψηφοδελτίου και συνολικά της υποψηφιότητας της Ελληνικής Αυγής για την Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς για το κόμμα η νομική ή η πολιτική ομάδα που είχαν αναλάβει να καταρτίσουν το ψηφοδέλτιο για τους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους της πόλης φαίνεται πως δεν είχαν μελετήσει καλά τον «Κλεισθένη» και… ξέχασαν να ορίσουν υποψήφιο σύμβουλο σε ένα συκγκεκριμένο διαμέρισμα της πόλης.

Το αποτέλεσμα ήταν ο φάκελος της υποψηφιότητας της «Ελληνικής Αυγής» να είναι ελλιπής και βάσει του νόμου να απορριφθεί.

Έτσι το δημοτικό συμβούλιο θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση του 3ου ελληνικού κόμματος, το οποίο μάλιστα θα διπλασίαζε την δύναμή του ακόμα κι αν έπαιρνε το ίδιο ποσοστό που είχε λάβει το 2014 λόγω της απλής αναλογικής που εφαρμόζει το σύστημα του «Κλεισθένη»

Ένα ερώτημα που προκύπτει μετά από όλα αυτά είναι που θα οδεύσει το 5-7% που αναμενόταν να λάμβανε στον Δήμο το ψηφοδέλτιο του Α.Ματθαιόπουλου.

Πολιτικά η πιο ορθή επιλογή είναι να δηλωθεί αποχή στις δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη από την στιγμή που δεν υπάρχει συμμετοχή του κόμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και φαίνεται ότι αρκετοί ψηφοφόροι της ΧΑ θα φλερτάρουν με τις υποψηφιότητες Π.Ψωμιάδη και Γ.Ορφανού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.