Με το καλημέρα διαφώνησε ο Γιάνης Βαρουφάκης με υποψήφιο βουλευτή του κόμματός του ΜΕΡΑ25.
Αιτία για τον καβγά με τον γνωστό σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο, στάθηκε η υπηκοότητα της πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Ο Στάθης Σταυρόπουλος, σχολίασε το γεγονός ότι η κ. Κούνεβα δεν καταδέχτηκε ποτέ να πάρει την ελληνική υπηκοότητα αλλά ο Γιάνης Βαρουφάκης τον αντέκρουσε υποστηρίζοντας πως δεν είχε καμία υποχρέωση να ζητήσει την ελληνική υπηκοότητα, ούτε καν ως ευγενική πράξη.
Συγκεκριμένα, ο σκιτσογράφος, σχολιάζοντας το ότι η κ. Κούνεβα δεν συμπεριλήφθηκε στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές καθώς απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια και τη δημοτικότητα αργοπορημένα και δεν έχει συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους, έγραψε στο twitter:
«Πέντε χρόνια Ευρωβουλευτής των Ελλήνων στις Βρυξέλλες η κα #Κούνεβα, και όμως δεν καταδέχτηκε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Ούτε καν για το ονόρε». Ενώ σε επόμενη ανάρτησή του, επέμεινε στο θέμα: «Το θέμα με την κυρία #Κουνεβα δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ούτε ταξικό, ούτε εθνικό, ούτε θεσμικό, αλλά θέμα ευγένειας. Θεμα αντιδώρου στο αίσθημα του λαού που την τίμησε, επιδεικνύοντας έτσι ο λαος έναν ωραίο διεθνισμό κι έναν βαθύ σεβασμό στο πρόσωπο της».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας στον κ. Σταυρόπουλο, υπενθύμισε στον υποψήφιο βουλευτή του ότι ο ίδιος ήταν υποψήφιος στην Γερμανία στις πρόσφατες ευρωεκλογές και αν εκλεγόταν, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει την γερμανική υπηκοότητα. Δεν παρέλειψε ωστόσο να υπογραμμίσει ότι στο κόμμα του συνυπάρχουν ο έντονος διάλογος και η συμπόρευση.
Ο κ. Βαρουφάκης, διαφώνησε ριζικά με τον Στάθη, γράφοντας με τη σειρά του: «Δηλώνω ότι, αν είχα εκλεγεί ευρωβουλευτής στην Γερμανία, δεν θα ένιωθα καμία υποχρέωση να ζητήσω γερμανική υπηκοότητα. Μάλιστα, θα στηλίτευα οποιονδήποτε επιχειρηματολογούσε ότι είχα υποχρέωση να το κάνω. Εμείς, το ΜέΡΑ25-DiEM25 πασχίζουμε από την μέρα της ίδρυσής μας να διατρανώσουμε τον ευρωπαϊκό διεθνισμό, να κατεβάσουμε γερμανό υποψήφιο ευρωβουλευτή στην Ελλάδα, έλληνα στην Γερμανία, Ιταλό στην Γαλλία, κ.ο.κ.
Συνεπώς, η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν είχε καμία υποχρέωση να ζητήσει την ελληνική υπηκοότητα, ούτε καν ως ευγενική πράξη. Αρκεί ότι εκπροσώπησε τους μετανάστες εντός της ΕΕ που αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι, που πέφτουν θύματα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης, που εν τέλει είναι οι πρώτοι πάνω στους οποίους οι εργοδοσίες ασκούνται στο πως να ρευστοποιούν τους εργαζόμενους, βιαιοπραγόντας πάνω τους βάναυσα».