Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τις δηλώσεις του δημοσιογράφου και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος επιτέθηκε στη Liberation κάνοντας λόγο για «πλέμπα δημοσιογράφων» που «έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας – γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».
Στην ανακοίνωσή της, η ΕΑΞΤ σημειώνει ότι «αποφάσισε να μην αντιδράσει άμεσα και να δώσει χρόνο στον βουλευτή, αλλά και συνάδελφο να ανασκευάσει», κάτι όμως που δεν συνέβη καθώς νεότερες δηλώσεις του συνοδεύονταν «από συστάσεις στην συντάκτρια του άρθρου της Liberation, μεταξύ άλλων, “να μην είναι τόσο ευαίσθητη”».
Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΑΞΤ:
«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (ΕΑΞΤ) καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση του νεοεκλεγέντα βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου σε βάρος των ξένων ανταποκριτών με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.
Ο κ. Παπαδημητρίου σε πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ στις 9 Ιουλίου, με αφορμή άρθρο της εφημερίδας Liberation, χαρακτήρισε πολλούς ξένους ανταποκριτές «πλέμπα δημοσιογράφων» που «έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας – γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».
Η ΕΑΞΤ, μη θέλοντας να εμπλακεί σε παιχνίδι πολιτικών αντιπαραθέσεων, λίγες μόλις ώρες μετά τις εκλογές, αποφάσισε να μην αντιδράσει άμεσα και να δώσει χρόνο στον βουλευτή, αλλά και συνάδελφο να ανασκευάσει.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι οι νεότερες δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή σήμερα δεν ήταν επαρκείς, αλλά περισσότερο μισή συγνώμη, που συνοδευόταν από συστάσεις στην συντάκτρια του άρθρου της Liberation, μεταξύ άλλων, «να μην είναι τόσο ευαίσθητη».
Επειδή στο παρελθόν, και ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, η δουλειά των ανταποκριτών ξένου τύπου έχει γίνει επανειλημμένα στόχος από τα εγχώρια πολιτικά κόμματα, χάριν επικοινωνιακής πολιτικής: Το Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου επισημαίνει για άλλη μια φορά, ότι η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας καθώς και κάθε καλόπιστη κριτική αποτελούν θεμέλιο της δημοκρατίας. Ωστόσο, οι ύβρεις και οι προσβλητικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτοί ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από την Ένωση».