«Δεν επιτρέπεται παιδιά που μόλις τέλειωσαν το Δημοτικό να δίνουν εξετάσεις για να μπουν στο Γυμνάσιο. Δεν επιτρέπεται παιδιά του Δημοτικού να κάνουν φροντιστήρια από την Γ’ τάξη για να περάσουν στα πρότυπα. Αυτά τα παιδιά που στερούνται την παιδική ηλικία θα βγουν προβληματικοί ενήλικες» τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στο Κόκκινο στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη.
Σχολιάζοντας την εξαγγελία της κας Κεραμέως για δημιουργία προτύπων σχολείων, όπου τα παιδιά θα μπαίνουν με εξετάσεις και όχι με κλήρωση όπως συμβαίνει σήμερα στα Πειραματικά σχολεία, ο κ. Γαβρόγλου, απευθύνθηκε και στους γονείς καλώντας τους να είναι ψύχραιμοι και να μην σπρώχνουν τα παιδιά τους στον ανταγωνισμό αυτού του είδους.
«Από τις επανειλλημμένες επισκέψεις μου σε σχολεία, διαπίστωσα μια ένταση, μια διαρκή αναστάτωση, μια παραζάλη πολλών γονιών, που φορτώνει τα παιδιά με την προσδοκία της πρωτιάς, με κίνδυνο για τα ίδια» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την κατάργηση του ασύλου ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε ότι συνειδητά η Νέα Δημοκρατία και τα περισσότερα ΜΜΕ, στο πλαισιο του δόγματος «Τάξη και ασφάλεια» παραπληροφορούν ακόμα και τώρα «διότι ο ισχύων νόμος για το άσυλο φυσικά και επιτρέπει την παρέμβαση των Αστυνομικών αρχών αν τελούνται ποινικά αδικήματα».
«Προκαλώ οποιονδήποτε να πάει να δει αυτοπροσώπως τί συμβαίνει στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Εκτός από τον περίβολο της πρώην ΑΣΟΕΕ και τα πέριξ του Πολυτεχνείου, δεν υπάρχει πρόβλημα ναρκωτικών κλπ πουθενά. Ακόμα και στο ΑΠΘ τον τελευταίο καιρό έχει παρέμβει η Αστυνομία και έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Και ούτως ή άλλως αυτές οι αξιόποινες πράξεις δεν εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ. Υπάρχουν άλλες πράξεις όπως πχ να πάνε φοιτητές με το έτσι θέλω να διακόψουν τη συνεδρίαση της Πρυτανείας. Εκεί τί θα κάνεις; Θα φωνάξεις την Αστυνομία να τους πετάξει έξω;».
Σχολιάζοντας συνολικά τις εξαγγελίες αλλά ειδικότερα την συνέντευξη της κας Κεραμέως στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο Κώστας Γαβρόγλου είπε ότι τα περισσότερα είναι λόγια του αέρα και δεν θα γίνει τίποτα από αυτά πχ η επαναφορά των Συμβουλίων που είχε θεσμοθετήσει η Άννα Διαμαντοπούλου, διότι «κανείς σοβαρός από το εξωτερικό δεν πρόκειται να έρθει».
Χαρακτήρισε πολύ σωστό το τουίτ του Αλέξη Τσίπρα ότι ήταν εκδικητική πράξη η κατάργηση της Νομικής Πάτρας «Το επιχείρημα ότι είναι πολλοί οι δικηγόροι, είναι έωλο. Αν είναι έτσι γιατί δεν καταργούν και κάποια Ιατρική; Το ξέρετε ότι υπάρχουν παιδιά που φεύγουν και πάνε στην Κύπρο να σπουδάσουν νομικά;».
Σημείωσε τέλος ότι ήταν πολύ παλιό αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας της Πάτρας η ίδρυση Νομικής γι’ αυτό και υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις.
«Άλλωστε είναι απολύτως αντίθετο με την υποτιθέμενη φιλελεύθερη ιδεολογία τους να καθορίζει το κράτος τί σπουδές θ’ ακολουθήσουν οι νέοι» κατέληξε ο κ. Γαβρόγλου.