Αυτό που είδαμε κατά το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ που παρέθεσε το βράδυ της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ήταν μια πρόβα συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.
Οι εικόνες «μιλούσαν» από μόνες τους. Η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή, τόσο μάλιστα που ενώπιον του φωτογραφικού φακού εκτυλίχθηκαν πολιτικές… περιπτύξεις.
Αίσθηση προκάλεσε η θερμή χειραψία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη αν σκεφτεί κανείς ότι για το πολιτικό «θεαθήναι» υποτίθεται πως όλοι αυτοί είναι ορκισμένοι «ιδεολογικοί εχθροί»
Μάλιστα, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τσίπρας είχαν τοποθετηθεί από το πρωτόκολλο δίπλα-δίπλα, με μια κενή καρέκλα να τους χωρίζει. Επί 20 λεπτά δεν σταμάτησαν να μιλάνε οι δυο τους τόσο που προκάλεσαν απορία: Τόσα πολλά κοινά σημεία βρήκαν για να συζητούν τόση ώρα;
Λίγο αργότερα, η κενή θέση που χώριζε τους κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Αλέξη Τσίπρα καλύφθηκε από έναν Κινέζο αξιωματούχο, αλλά αυτοί συνέχισαν τους αστεϊσμούς.
Μέχρι και τα ποτήρια τους ύψωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Ανάπτυξης με τον Κινέζο αξιωματούχο ανάμεσά τους να παρακολουθεί μάλλον αμήχανος την εύθυμη διάθεση των δύο Ελλήνων πολιτικών προφανώς δεν του έχουν εξηγήσει ότι εδώ είναι… Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να χαιρετήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα όρθιος για να κάνει πλάκα για το γεγονός της πολιτικής συμβίωσης των δύο «εχθρών».
Υποτίθεται ότι ειδικά με την υπόθεση (ή μη υπόθεση) Νovartis Α.Τσίπρας και Α.Γεωργιάδης δεν θα έπρεπε ούτε να μιλάνε, αμ δε, όπως είπαμε εδώ είναι Ελλάδα.
Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει αστειευόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο αγαπημένος μου υπουργός είναι ο Βορίδης!».
Εντάξει, εδώ οι κανόνες της λογικής άρχισαν να ξεθωριάζουν…
Η ατάκα Τσίπρα, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε τα γέλια τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Αδωνι Γεωργιάδη.
Ποιο είναι το νόημα σε όλα αυτά; Ότι «αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν» και όποιος κατάλαβε…
Μην ξεχνάμε πως το ζήτημα των παράνομων μεταναστών έχει «κόψει στα δύο» το κόμμα της ΝΔ με το Μαξίμου, φυσικά να είναι υπέρ της άποψης που εξέφρασε η Ολγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ: «Ακραίες φωνές και συμπεριφορές δεν έχουν θέση μέσα στη ΝΔ».
Ποιοι δεν έχουν θέση; Ο Κυρανάκης, ο Πλεύρης, ο Μπογδάνος και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών από Πιερία και πάνω;
Αυτό σημαίνει, βέβαια, «Όλοι μέσα οι παράνoμοι μετανάστες»
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην ίδια συνέντευξη χαρακτηρίζει «τεράστιο εθνικό θέμα που ήρθε για να μείνει (σ.σ.: Αρα τους προορίζουν για μόνιμη εγκατάσταση ενάντια στην θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών) και πρέπει όλοι μαζί να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις».
Όλοι μαζί; Αυτοί τους φέρνουν, όλοι μαζί θα βρούμε λύσεις; Ο καθένας να μοιραστεί το μερίδιο της ευθύνης του και αυτό είναι το πιο λογικό. Και ο καθένας θα κριθεί από την ιστορία.
Όσο για τη ΝΔ, η ιστορία αυτή μπορεί να αποτελέσει ακόμα και αφορμή για διάσπαση του κόμματος. Και ο σχεδιασμός Μητσοτάκη για εκλογές της άνοιξη άρχισε να γκριζάρει και να το ξανασκέφτεται. Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ελπιδοφόρες. Μιλάμε για τις σοβαρές που τις βλέπει μόνο το Μαξίμου.
Εκτός αν βοηθούσης της απλής αναλογικής (και του Βερολίνου…), πάμε σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Σενάριο σφόδρα πιθανό, πλέον.
Η μη παραπομπή Α.Τσίπρα για την «σκευωρία» της Novartis, έθεσε την βάση μιας τέτοιας συγκυβέρνησης.
Το κακό είναι ότι όλοι μαζί, ο καθένας με το δικό του τρόπο, συμβάλλει στην μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας για πολλές δεκαετίες με τον «εποικισμό» της χώρας από χιλιάδες αλλοδαπούς που δεν έχουν καν ένα κοινό πολιτιστικό και θρησκευτικό υπόβαθρο.
Οι Έλληνες ψήφισαν τη ΝΔ ακριβώς για να μην γίνει αυτό, γιατί πίστεψαν θα γίνει κάτι διαφορετικό και τι είδαν; Μεταφορά των αλλοδαπών στην ελληνική ενδοχώρα για να ανοίξει νέος χώρος στα νησιά για να έρθουν κι άλλοι!