Ανέβηκε η μέση διάρκεια ακρόασης των ραδιοφωνικών σταθμών, μειώθηκε όμως η μέση ημερήσια ακροαματικότητα.
Στο διάστημα της έναρξης των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η έρευνα των MRB/ Global link για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ συνεχίζεται, αλλά με ορισμένες αλλαγές, όπως η μείωση της πρωινής ακρόασης εξαιτίας του σταδιακού περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων, ενώ ανεβαίνει λίγο το βράδυ. Επίσης καταγράφεται αύξηση της ακροαματικότητας των ενημερωτικών σταθμών στο σπίτι κατά το Σαββατοκύριακο. Πτώση σημειώνουν αντιθέτως οι αθλητικοί και οι μουσικοί σταθμοί.
Στις σημειώσεις του ο αναπληρωτής καθηγητής Ποσοτικών Μεγεθών του Παντείου και σύμβουλος της έρευνας Γιώργος Πετράκος παρατηρεί πως «τα δεδομένα των δύο τελευταίων εβδομάδων, παρότι δείχνουν κάποιες ενδιαφέρουσες τάσεις μεταβολών, δεν μπορούν να δώσουν με ακρίβεια ποσοστά ακροαματικότητας και συνολικά νούμερα ακροατών, ειδικά όταν επιχειρείται ανάλυση ανά ημέρες, ζώνες και segments σταθμών».
Προσθέτει δε τα εξής: «Η ημερήσια ακροαματικότητα συνολικά παρουσιάζει μια τάση μείωσης τον τελευταίο μήνα σε σχέση με τον προηγούμενο, η οποία οφείλεται στη μείωση, κατά λίγες μονάδες, της ημερήσιας ακροαματικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες κυρίως τα Σαββατοκύριακα». Ένα μέρος αυτής της μείωσης οφείλεται, κατά τον καθηγητή, «στη σημαντική μείωση του ποσοστού αυτών που απάντησαν ‘‘δεν θυμάμαι’’, το οποίο έδινε πόντους στην ακροαματικότητα, αλλά όχι στους σταθμούς». «Αντίθετα», όπως σημειώνει, «η μέση διάρκεια ημερήσιας ακρόασης φαίνεται να ανεβαίνει τον τελευταίο μήνα και ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες εβδομάδες της μέτρησης».