Παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαΐου το «λουκέτο» στα σχολεία σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε μόλις η ΕΡΤ, πρόκειται γι’ απόφαση που πάρθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Φυσικά η μετάθεση της ημερομηνίας ανοίγματος των σχολείων σημαίνει ότι κάτι παρόμοιο θα πρέπει να περιμένει και η κοινωνία για την δική της «απελευθέρωση».
Τα σχολεία αποτελούν «βαρόμετρο» για κάθε είδους «άνοιγμα». Αν ανοίξουν τα σχολεία τότε σίγουρα θα έχουν ανοίξει όλες οι δουλειές και όλες οι υπηρεσίες.
Συμφωνεί με την εκτίμηση του pronews.gr για άνοιγμα της κοινωνίας μεταξύ 11 και 17 Μαϊου.
Η απόφαση για την παράταση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων έχει ληφθεί και μέσα στην ημέρα αναμένεται η έκδοση της νέας κοινής υπουργικής απόφασης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ,.
Η νέα απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα, Παρασκευή.
Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά μέχρι και τις 10 Μαΐου για προληπτικούς λόγους κατόπιν εισήγησης του ΕΟΔΥ, σύμφωνα πάντα με τη δημόσια τηλεόραση.
Από τον Μάρτιο παραμένουν κλειστά τα σχολεία στην Ελλάδα
Υπενθυμίζεται ότι το «λουκέτο» στα σχολεία ήταν από τα πρώτα μέτρα που ελήφθησαν για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, τον Μάρτιο.
Η απόφαση είχε ανακοινωθεί στις 10 Μαρτίου από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια που είχε δηλώσει ότι κλείνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα για τις επόμενες 14 ημέρες.
Στη συνέχεια, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση του μέτρου μέχρι και τις 10 Απριλίου, ενώ σήμερα θα ανακοινωθεί νέα παράταση μέχρι τις 10 Μαΐου.
Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020
Μέχρι σήμερα δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία για τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι στόχος είναι να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις όσο πιο κοντά στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.
«Δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που λέμε το τελευταίο διάστημα. Σταθερή επιδίωξη είναι να μην μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στον Ιούνιο. Στόχος είναι οι Πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου ιδανικά», δήλωσε.
Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν είναι σε θέση να εξαγγείλει τις ακριβείς ημερομηνίες καθώς όλα εξαρτώνται από τον ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Αναφερθείσα στην ύλη των εξετάσεων, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι μειώθηκε και περιορίζεται «στη ύλη που έχει διδαχτεί μέσα στη φυσική, σχολική τάξη». Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 27% – 28%, ανάλογα το μάθημα, διευκρίνισε.