ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Διοικητικοί Δικαστές για Αγία Σοφία: «Η απόφαση αυτή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συνιστά προσβολή»

Διοικητικοί Δικαστές για Αγία Σοφία: «Η απόφαση αυτή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συνιστά προσβολή»

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, σε ανακοίνωσή της σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αναφέρει πως «η απόφαση αυτή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συνιστά προσβολή, όχι μόνον της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά του συνόλου των πολιτισμένων κρατών».

Προσθέτει δε, ότι εντύπωση προκαλεί «η απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας που επέτρεψε την ενέργεια αυτή, παραβλέποντας τις νομικές δεσμεύσεις που απορρέουν από διεθνή συμβατικά κείμενα που η Τουρκία έχει υπογράψει και επικυρώσει».

«Η απόφαση αυτή της τουρκικής δικαιοσύνης, σε συνδυασμό με τους χιλιάδες Τούρκους δικαστές που παραμένουν από το 2016 φυλακισμένοι χωρίς δίκη, ή απολύονται κάθε φορά που οι αποφάσεις τους δεν είναι αρεστές στο τουρκικό καθεστώς, επιβεβαιώνουν το μέγεθος της ανελευθερίας που χαρακτηρίζει την σημερινή τουρκική πραγματικότητα» τονίζουν οι διοικητικοί δικαστές και καταλήγουν:

«Ως δικαστές ευελπιστούμε το κράτος δικαίου και ο σεβασμός της δικαστικής ανεξαρτησίας να επανέλθουν στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε όμως περίπτωση, η Αγία Σοφία στεκόταν και θα στέκεται στους αιώνες, υπενθυμίζοντας πως αποτελεί σύμβολο της Χριστιανικής ορθοδοξίας που κληροδοτήθηκε ως σύμβολο πολιτισμού στην οικουμένη.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.